Varga Judit egy stílustalan bajvívó

KlikkTV 2020. május 10. 15:55

Nagyon messze vagyunk már attól, amit a rendszerváltozáskor elképzeltünk – mondta Vastagh Pál volt igazságügyi miniszter, majd hozzátette – a mostani időkkel összehasonlítva, ég és Föld a különbség. A Horn-kormány – vissza nem élve kétharmados felhatalmazásával – érdemi részvételi lehetőséget biztosított az ellenzéknek. Ezzel ellentétben, ma a Parlamentnek csak politikai nyilvánosság a szerepe – jelentette ki.

A jelenlegi ad hoc kormányzással ellentétben, előre meghatározott, nagyon részletes kormányprogramot hajtottunk végre, amelyben a miniszterelnök közrehatása minimális volt. Ma a hatalom a jogot politikai eszközként használja, amire volt már példa a magyar történelemben – emlékeztetett a politikus.

Vastagh Pál szerint, a jelenlegi igazságügyi miniszter ismeretei, tapasztalatai nem meggyőzőek a pozíció betöltésére. Neki most inkább bajvívói szerepe van, amit sokszor nem túl stílusosan végez el. Az Alaptörvény elfogadása óta, a nemzetközi bizalmatlanság egyre nőtt. Ezt tükrözi az is, hogy az Európai Parlament, majd az Európai Bizottság és Tanács nagyon komoly kritikákat fogalmazott meg a sajtószabadság helyzetét és a felhatalmazási törvényt illetően. Sajnos ide jutottunk…