30 milliárdnyi adót nem fizetett meg a nyeresége után Tiborczék cégbirodalma

HírKlikk 2024. október 28. 13:00 2024. okt. 28. 13:00

Adóparadicsomi állapotokat teremtett Orbán Viktor miniszterelnök vejének egy törvénymódosítás, amely lehetővé tette a BDPST-birodalomnak, hogy elkerülje a nyereség utáni adózást.

Tiborcz Istvánék a 24.hu gyűjtése szerint az elmúlt öt évben rendesen ki is használták ezt: 30 milliárd forint körüli adókedvezményre tettek szert – írja a 24.hu.

Tiborcz István 2019-ben került fel először a száz leggazdagabb listájára, azóta pedig megtriplázódott a vagyona, legutóbb már a 19. helyre rangsorolták, bekerült a magyar százmilliárdosok klubjába. A gyarapodás jelentős részben a hozzá kapcsolódó ingatlanbirodalomnak köszönhető, hiszen a BDPST brand alatt az elmúlt öt évben egyebek mellett egy hotellánc is kialakult.

Tiborcz központi vagyonkezelője, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. – ahol Orbán Ráhel, a kormányfő lánya a kreatív igazgató – ontja a pénzt: 2019 és 2023 között 48,4 milliárd forint nyereséget termelt.

Az összegből jócskán jutott a tulajdonosoknak is, a közgyűlési határozatokról készült jegyzőkönyvek szerint 5,5 milliárd forint osztalékot tettek zsebre, csakhogy eközben a költségvetésbe egyetlen fillér társasági adót (tao) sem fizettek be.

A társaságnál öt éve folyamatosan sikerül nullára kihozni a fizetendő összeget, és ugyanez zajlik lényegében a teljes cégcsoportnál. A zrt.-nek a múlt év végén 16 kapcsolt vállalkozása volt, és a mérlegek tanúsága szerint a nyereséges cégek közül szinte mindegyiknél lenullázták a társasági adót – hívja fel a figyelmet a lap.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom