A legjobbak kaszinózással büntetik magukat

Lendvai Ildikó 2020. november 23. 21:15 2020. nov. 23. 21:15

A vendéglátóhelyek, kulturális és szórakoztató intézmények egy ideje becsuktak. A kaszinók nem. Nekik nem kellett. Most is csak annyi a korlátozásuk, hogy este 7-kor be kell zárniuk. A játékosoknak is, mint valaha a jó kislányoknak, nyolcra haza kell menniük.

A kivételezés nyilván semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy kaszinó működtetésére koncessziót csakis a NER-elit legszűkebb körei kaptak. A Vajna hagyatékból például a kormányszóvivő férje és Garancsi, akit a miniszterelnök a „kötélbarátjának" nevezett, vette meg a budapesti kaszinókat, amelyek évi 10 milliárd nyereséget hoznak. Mivel a kaszinóügy Rogán minisztériumának fennhatóságába került, így lesz ez 2022-ben is, amikor még a választás előtt akár 12 évre oszthatnak új koncessziókat.

A kormányszóvivő tehát rezzenéstelen arccal, előkelő idegenként, mint akinek semmi köze a dologhoz, állt a Kormányinfón Gulyás miniszter mellett, aki a kivételezésre ezt a magyarázatot adta: „a kaszinó nem vendéglátóipari és szórakoztató intézmény".

Hát tényleg. Kizárólag böjtölni és szenvedni járnak oda az újgazdagok. Képzelem, milyen rossz nekik. És még fizetnek is érte!

Olyanok, mint a középkorban a flagellánsok önostorozó szektája.

Megjegyzem, ezek éppen a pestisjárvány idején akartak vezeklésükkel bűnbocsánatot nyerni.
Ugyan eddig kevés hajlamot fedeztem fel a Fideszben az önostorozásra, de úgy látszik, a járványban változott a helyzet. A legjobbak kaszinózással büntetik magukat, hogy megváltsák az országot a bajtól.
7-ig. Utána már miénk a felelősség.