Az MSZP is beszáll a nemzeti konzultációs ívek gyűjtésébe

HírKlikk 2023. november 26. 14:45 2023. nov. 26. 14:45

Az MSZP csatlakozik az Egységes Diákfront kezdeményezéséhez, irodáival és eszközeivel segíti az egymillió üres nemzeti konzultációs ív összegyűjtését - olvasható a párt közleményében.

Mint írják,  a „konzultációs” kérdőívek ismét csak a kormány propagandacéljait szolgálják, a választási kampány részét képezik, ezúttal is közpénzből. A magyarokat a saját pénzükből próbálják manipulálni, miközben számos valós kérdésben nem lehet véleményt nyilvánítani, az igazi közös ügyekről nem engednek népszavazást tartani, propaganda van, normális oktatás nincs. Ha a kormányt valóban a társadalom többségének álláspontja érdekelné, azokról népszavazást írna ki az ellenőrizhetetlen nemzeti konzultációk helyett.
 
A nemzeti konzultációt nem csak az MSZP tartja manipulatívnak, hanem a párt szerint láthatóan maga a kormány is. Az aktuális kérdőívre ugyanis úgy várják 2024. január 10-ig a válaszokat, hogy az Országgyűlés már 2023. december 12-ig döntést hoz a kérdőívben foglaltakról. Hasonló a helyzet a rezsicsökkentéssel is, hiszen a kormány már megállapodott az Unióval annak átalakításáról. 

A következő hetekben bárki leadhatja az MSZP pártirodáin a kitöltetlen választási propaganda-kérdőíveket. A párt arra kér mindenkit, aki egyetért azzal, hogy az oktatás problémáival kellene mindenekelőtt foglalkozni, hogy juttassa el a kérdőíveket akár az Egységes Diákfronthoz, akár a lakóhelyéhez legközelebb eső MSZP pártirodába.
 
Az összegyűlt konzultációs íveket a gyűjtés végén átadják a Diákfrontnak.


 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom