Kiderülhet a magyar energiaital-titok

HírKlikk 2020. október 27. 05:00 2020. okt. 27. 05:00

Tényeken alapuló tájékoztatás az energiaitalról és segítségnyújtás a felelősségteljes fogyasztói magatartásban – ezt a két fő célt tűzte zászlajára a frissen megalakult Magyar Energiaital Szövetség.

Mint közleményükben írják, vitathatatlan tény, hogy napjainkra az energiaital a koffeinfogyasztás egyik népszerű és modern alternatívája lett. A világ talán valamennyi országában sok millió ember fogyasztja nap mint nap ezt a funkcionális italt, de kevesen vannak azzal pontosan tisztában, hogy valójában mit tartalmaz egy energiaital.

Azt pedig még kevesebben tudják, hogy a korántsem misztikus összetevők milyen élettani hatást váltanak ki. Amíg az energiaitallal kapcsolatban jelenleg is számos ismeretlen forrásból származó, áltudományos hír és szubjektív vélemény borzolja a közvéleményt, addig az objektív kutatási eredmények, az aggálymentes energiaital fogyasztási javaslatok szinte ismeretlenek maradtak – teszik hozzá.

A Magyar Energiaital Szövetség fő feladatának tekinti, hogy rendszeres publikációk keretében ismertesse az energiaitallal kapcsolatos kutatási eredményeket, szakmai publikációkat, valamint egyetemekkel, orvosokkal, szakemberekkel való együttműködés keretében adjon tájékoztatást az energiaitalról és a felelősségteljes energiaital fogyasztásról

– szögezik le.

Forrás: MTI-OS