1,3 milliárdért az Antenna Hungária szervezi az idei tűzijátékot

Zutyu 2020. július 1. 10:41 2020. júl. 1. 10:41

A megjelent hirdetmény szerint, nem volt nyilvános közbeszerzési eljárás.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint, 1,3 milliárd forintért bízta meg az augusztus 20-ai tűzijáték megszervezésével a Nemzeti Kommunikációs Hivatal az Antenna Hangária Zrt.-t - írta meg elsőként a 24.hu.

Ezért a pénzért a cégnek három pontban határozták meg a feladatait: 

– a tűzijáték zenei alapjának és látványtervének kidolgozása;
– a tűzijáték lebonyolítása;
– biztosítási feladatok ellátása. 

A közbeszerzési eljárást bonyolító Nemzeti Kommunikációs Hivatal hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás során választotta az Antenna Hungáriát. Ez azt jelenti, hogy a bonyolító meghív az eljárásra résztvevőket, majd a legjobb ajánlatot választja.

Az állami hírközlési cégen kívül, meghívást kapott a Network 360 Reklámügynökség, illetve a kormány kedvenc biztonsági cége, a ValtoN Security. Utóbbi jó eséllyel alvállalkozóként dolgozhat majd az augusztus 20-ai rendezvényen, hiszen 2010 óta ez a cég biztosítja az állami ünnepségeket. 

Nem ez az egyetlen projekt, ameéyben az állam számít az Antenna Hungária közreműködésére. Június közepén, az állami ünnepségsorozat egészét is rájuk bízta a Nemzeti Turisztikai Ügynökség, illetve a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, amire 6,5 milliárd forintot fordíthattak. Így az az állami ünnepségek után derülhet ki, valójában ki és mit tett augusztus 20-a ügyében, hiszen az Antenna Hungáriának nincs például pirotechnikai üzletága.