21 órát várt a diagnózisra félig átszúrt szemmel egy kisgyerek

HírKlikk 2019. április 26. 07:01 2019. ápr. 26. 07:01

Egy kisfiú szúrt szemsérüléssel másfél órát utazott a mentőben, és a baleset után további 21 órát várt arra a vizsgálatra, amellyel kiderülhetett, mennyire komoly a sérülése - számolt be a Népszava.

A gyermek olyan szerencsétlenül esett el egy bottal a kezében, hogy a faág megszúrta a szemét, ami erősen vérezni is kezdett. A mentő gyorsan kiért, a kocsit a mentésirányító az ügyeletes Bajcsy-Zsilinszky Kórházba irányította. Időközben azonban kiderült, hogy a Bajcsynak nincsenek eszközei gyerek altatásához, ezért a mentőt továbbküldték a Semmelweis Egyetem (SE) Szemklinikájára.

Később a klinika jelezte a mentőnek, hogy mégsem fogadja a gyereket. „A mentős vitatkozott egy darabig az orvossal, majd a kocsit megállították, és tanakodtak. Végül a mentőirányító diszpécser lépett közbe, utasította a klinikát, hogy vegyék fel a gyereket.

Az anyja beszámolója szerint azonban ez sem volt olyan egyszerű:„a kezemben volt a véres fejű ellankadt gyerek, amikor kijött a rendelőjéből a doktornő és megkérdezte a mentőst, hogy hoztunk-e valamilyen papírt, de amikor a mentőorvos mondta, hogy nem, akkor a doki hátat fordított és azt mondta: „Akkor végeztünk!”. „Mindezt úgy, hogy fogalma sem lehetett arról, hogy mennyire súlyos a kicsi sérülése!” Az anya végül sírva kérte az orvost: legalább vizsgálja meg.

Hosszú huzavona után arra, hogy tényleg megnézzék altatásban a gyerek szemét, a baleset után 21 órát vártak. Az eset után a felelősök egymásra mutogatnak.

A történet műtéttel ért véget. Az anya szerint egyelőre nem tudni, hogy a gyermeke szeme teljesen meggyógyul-e.

Via: Népszava