26 milliárd forintot csoportosított át a kormány éjszaka

HírKlikk 2021. június 19. 19:15 2021. jún. 19. 19:15

A magyar falu program legnagyobb nyertese a pénteki átrendezésnek, de a sportra is jutott egy kevés plusz pénz.

A péntek este megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat szerint 12 milliárd forintot csoportosít át a gazdaság-újraindítási programok előirányzatból a kormány – írja a mfor.hu.

Az összeg továbbra is a gazdaság-újraindítási alapon belül marad, de a központi kezelésű előirányzatok helyett a miniszterelnökségi kezelésű irányzatok közé kerül át, azon belül is a magyar falu program kiadásaira fordíthatják majd.

A határozat további 3,8 milliárdot csoportosított át a központi tartalékokból. Ennek fő nyertese a Stipendium Hungaricum és diaszpóra ösztöndíjak támogatására megy. A megmaradt 300 millió pedig sportcélra megy, azon belül is a kiemelt sportegyesületek támogatása valósulhat meg.

A központi maradványelszámolási alapból is kivesz a kormány 9,8 milliárd forintot, amelyet két részre osztottak. A nagyobb rész, 5,5 milliárd forint az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok beruházásaira fordítódhat, 4,3 milliárd forint pedig a rendelet másik pontjában már 12 milliárddal megtolt magyar falu programba kerül.

Forrás: mfor.hu