37-et tud dekázni Orbán Viktor választottja

Föld S. Péter 2019. július 7. 07:50 2019. júl. 7. 07:50

Látatlanban is biztosak vagyunk abban, hogy az összes kollégája közül a mi leendő igazságügyi miniszterünk tud a legtöbbet dekázni. Szám szerint 37-et. Varga Judit kilenc évet töltött a családjával Brüsszelben, s bár a kint eltöltött évek nem tették a sokszínű világ szimpatizánsává, sok minden megtanult. Például kosarazni, és futballozni. Utóbbi tudását egy női labdarúgó csapatban kamatoztatta, egy Facebookra feltöltött videón mindezt saját szemünkkel is láthattuk, s innen tudható, hogy a leendő miniszter asszony legalább harminchetet tud dekázni.

Más nők csak szülni szoktak és a konyhában tüsténkedni, Varga Judit a labdával is jól bánik. A futballrajongó Orbán joggal lehet büszke legújabb felfedezettjére, s mondhatja a magyar embereknek, hogy nekünk magyaroknak a labdarúgáshoz is értő igazságügyi miniszterünk lesz hamarosan.

Irigykedik ránk a világ, a többi ország a fasorban sincs hozzánk képest.

Amikor Ursula von der Leyen-t az Európai Bizottság élére jelölték, a magyar miniszterelnök azzal dicsekedett, hogy milyen jó lesz nekünk, mert sikerül egy hétgyermekes keresztény asszonyt megválasztani. Orbán arról elfelejtette tájékoztatni a híveit, hogy Ursula von der Leyen nem azért lehet az Európai Unió legfontosabb tisztségviselője, mert hét gyermeke van, hanem azért, mert minden tekintetben ellenkező politikát folytat, mint a Fidesz. Támogatja a melegek házasságát, a migránsválság csúcsán menekültet fogadott be a lakásába, és ami még ennél is jobban fájhat Orbánnak: nem a Nemzetek Európájának, hanem az Európai Egyesült Államoknak elkötelezett híve.

A magyar kormány nem először nyilvánul meg bunkó módon a nőkkel kapcsolatban. Orbánék már 2015-ben is hasonló taplósággal kommunikálták Szemerkényi Réka washingtoni nagyköveti kinevezését. Akkoriban éppen mélyponton voltak az amerikai magyar kapcsolatok, és a magyar kormány azt remélte, hogy a négygyermekes családanya, Szemerkényi Réka majd javítani fog ezen. Amikor bemutatták a magyar közönségnek, nem a képességeit emelték ki, hanem azt, hogy Szemerkényi kinevezésével nagyjából egy időben az Egyesült Államok is új nagykövetett küldött Budapestre. Történetesen egy nőt, és történetesen egy ugyancsak négygyermekes családanyát, Colleen Bellt.

Akkor azt kommunikálta a magyar kormány, hogy ez mindenképpen javítja majd a két ország kapcsolatát, hiszen a két négygyermekes anyuka bizonyára jól megérti magát egymással. Ez a megfogalmazás egyfelől kapitális bunkóság volt, másfelől pedig méretes ostobaság. Azért bunkóság, mert azt sugallta, hogy a két nő nem diplomataként lesz jelen a két ország követségén, hanem nőként és anyaként. Szabadidejükben kötésmintákat és recepteket cserélnek, valamint megvitatják a gyerekekkel kapcsolatos esetleges iskolai problémákat.

És azért ostobaság, mert alapszinten is illene tudni, hogy két ország kapcsolatát nem a nagykövetek javítják, vagy rontják, hanem, az illető országok kormányai utasítják őket, hogy milyen politikát képviseljenek. Arról nem is szólva, hogy Szemerkényi és Bell munkájuk során gyakorlatilag nem is találkoztak egymással, lévén Bell Budapesten, Szemerkényi pedig Washingtonban teljesített szolgálatot.

Persze, Skype-on is lehet ételrecepteket és kötésmintákat cserélni.

Most meg itt van a leendő igazságügyi miniszter, aki történetesen nő és tud focizni. Csak nehogy baja legyen abból, hogy többet tud dekázni a labdával, mint Orbán.