6 milliárdot kapott a hazai könnyűzene

HírKlikk 2017. január 17. 12:29 2017. jan. 17. 12:29

A harmadik évadában járó Cseh Tamás Program eddig összesen több mint 2 milliárd forintot juttatott a magyar könnyűzenének, a támogatási összeg a magánpénzekkel együtt elért az 5-6 milliárd forintot - mondta Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A Cseh Tamás Program idei évadára elkülönített 625 millió forintból eddig öt alprogram pályázatát hirdették meg, kettőben, köztük az induló zenekarok támogatásában már eredményt hirdettek. Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője kiemelte: a végrehajtó-kezelő munkát végző Cseh Tamás Programirodát immár a nyílt pályázaton győztes A38 Hajó működteti.

Doncsev András megjegyezte: az NKA pályáztató, adminisztratív feladatait ellátó igazgatóság átkerült az Emmi háttérintézményébe, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőbe. Ez szerinte csak közvetett változást jelent az NKA működésében, ugyanakkor - mint fogalmazott - "a jelenlegi helyzet nem kifejezetten megnyugtató, és ha fennakadás lesz, az nem a mi hibánkból fakad".
Forrás: MTI