70 milliós állami támogatást kapott a neonáci Kitörés túra szervezője

HírKlikk 2023. október 31. 15:25 2023. okt. 31. 15:25

A Hazajáró Honismereti és Turista Egylet 70 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a budai kitörési kísérletet megidéző túrák szervezésére, amelyek a második világháborús eseményekre emlékeznek.

A támogatás részét képezte egy 2158 négyzetméteres belterületi telek megvásárlása Dobogókőn, ahol a szervezet tervei szerint egy Hazajáró Turistaházat építenek – írja a  24.hu. A 70 milliós állami turisztikai támogatás mellett további 85 millió forintos támogatást kaptak a Miniszterelnökség alá tartozó Bethlen Gábor Alapkezelőtől.

Az egyletet alapító elnök, Moys Zoltán, aki a parlamenti alelnök, Lezsák Sándor vejeként ismert, tehát közpénzből vásárolta meg a telek területét, ahol a turistaházat tervezik felépíteni.

A szervezet hangsúlyozza a program békés és oktatási jellegét, amely a történelmi emlékezet és az oktatás előmozdítását tűzi ki célul.

A Hazajáró Honismereti és Túra Egylet oldalán Európa hős védőinek nevezik a kitörési kísérlet résztvevőit, és az idei túrán készült képeken horogkereszt is felfedezhető. 2019-ben pedig az Index számolt be arról, hogy német neonácik is részt vettek az eseményen.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom