700 fideszes vezetőt váltana le a Momentum

Kardos Ernő 2020. szeptember 23. 11:29 2020. szept. 23. 11:29

Terjed a járvány, egyre többen halnak meg naponta. A jelek szerint, a kormány elaludt a nyáron, egyszerűen nem készült a pandémia kezelésére – hívta fel a figyelmet Fekete-Győr András. A Momentum elnöke portálunknak megerősítette, hogy a vírus terjedésének akadályozása érdekében, már ingyenesen tesztelnek szinte az összes európai országban. Csak Magyarország kivétel, ahol ezért fizetni kell. Illetve már teszt nélkül is lehet fertőzöttnek nyilvánítani betegeket. Pedig Magyarország a halálozási számokban – a népességarányt tekintve – rosszabbul áll, mint Nagy-Britannia, Olaszország vagy Ausztria. Mindez azt bizonyítja, hogy Orbán Viktor kormánya elvesztette kormányzó-képességét, ezért az ellenzék – az állami mellett – alternatív védekezési törzset állít fel. Az is biztosnak látszik, hogy ha az ellenzék a következő választáson győz, akkor 700 fideszes vezetőt váltanak majd le. Közte a hatalmat kiszolgáló legfőbb ügyészt, Polt Pétert is, illetve az Orbán Viktor lakájaként viselkedő Domokos László, ÁSZ elnököt.

„Az Orbán-kormány már nem kormányzóképes! Képtelen megóvni a magyar embereket a járványtól” – erősítette meg portálunknak Fekete-Győr András. Ezt mutatja a pandémia okozta rémületes halálozási arány, illetve a komoly veszély ellenére, 20 ezer szurkoló részvételével megrendezendő Szuper-kupa döntő is. A Momentum elnöke korábban a Klubrádióban arról beszélt, hogy Orbán miniszterelnök saját lidérceivel küzd, a védekezés megszervezése helyett „alufólia sisakos összeesküvésekről” képzeleg.

Tehát egyértelműnek látszik, hogy a hatalmon lévő miniszterelnök már képtelen megszervezni a járvány pusztítását elkerülő feladatokat. A kormányfő még azt sem látja, hogy mik az ország valódi problémái. Ezt bizonyítja, hogy még mindig fizetős a tesztelés, illetve a napokban lejáró rendelet, a munkanélküli támogatás változatlan időtartama. Mert amíg az európai országok többségében a hat és kilenc hónap közötti támogatás jár, nálunk ez mindössze három hónap, ami a napokban jár le, s közben emberek újabb tízezrei kerülhetnek az utcára.

A járvány elleni hatékony védekezés érdekében, közös ellenzéki „operatív törzset” állítanak fel – erősítette meg a Hírklikknek Fekete-Győr András, aki szerint a kezdeményezésükről a rövidesen újra összeülő ellenzi pártelnöki találkozón döntenek. Az ülést két héten belül tartják meg. A Momentum elnöke nem közölte a pontos időpontot.

Az ellenzéki pártok által vezetett – várhatóan – Koronavírus tanács nevű szerveződés elsősorban azt a célt szolgálja majd, hogy az ellenzéki önkormányzatok sikeres védekezési gyakorlatát nyilvánosságra hozzák. Máris szorgalmazzák az ingyenes gyorstesztek elterjesztését, ezen kívül az egészségügyben, illetve az oktatásban szerzett kedvező tapasztalatokat is megosztják az országgal. Szeretnék összefogni a 3 és fél millió magyar polgár életét igazgató, ellenzéki vezetésű önkormányzatok munkáját. Ezen kívül a tanács tagjai – miután mélyen beágyazódtak a vidék társadalmába – visszajelzéseket adnak a Müller Cecília vezette törzs munkájáról.

A lehetséges 2022-es kormányváltásról Fekete-Győr azt mondta, hogy elkezdődött a szakmai programok kidolgozása, amelyeket az ellenzék pártelnökei konszenzussal fogadnak majd el. Dolgoznak a „korszakváltás” forgatókönyvén, vagyis azon a terven, amelyet a választásokon győztes ellenzék követ majd. A forgatókönyv része lesz, hogy milyen ütemben „fidesztelenítik” majd a magyar gazdaságot, szerzik vissza Mészáros Lőrinctől és Tiborc Istvántól az ellopott közjavakat.

Ezen kívül az ellenzék leghatározottabb célja az oroszág demokratikus működésének visszaállítása. Az ellenzék már a választás előtt igyekszik megtalálni azokat a szereplőket, akik átveszik az ország irányítását. A Momentum számításai szerint az ellenzék választási győzelme esetén 700 vezetőt kell leváltani, hogy hogy átvegyék a különböző szakterületek irányítását. Ezen kívül a hatalomra készülők le kívánják cserélni a Fidesz-kormányt elvtelenül kiszolgáló alkotmányos intézmények vezetőit. Új vezetőt keresnek Polt Péter posztjára, vagy Domokos László helyére – akiknek a leváltásához megtalálják majd a sima többség lehetőségét. Ezekről a problémákról nyilatkozott már portálunknak Ihász Sándor egykori főügyész. 

A választásig még másfél év van hátra, addig ugyan még sok a tennivaló, de Fekete-Győr András szerint ennyi idő elég lehet az összes feladat elvégzésére. Tehát a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Jobbik, a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika és a Párbeszéd együtt képes a választási győzelemre és a korszakváltásra.