800 millióért vett irodát a Fidesz pártalapítványa Brüsszelben

HírKlikk 2021. január 14. 06:47 2021. jan. 14. 06:47

Újabb vagyonelemmel, ezúttal egy patinás, százéves ház egy teljes emeletével bővült a Fidesz pártalapítványának ingatlanportfóliója szeptemberben – írja e heti számában a HVG. Az irodák Brüsszel egyik legfrekventáltabb pontján, az unió főterének is nevezett Schuman téren vannak.

Az Európai Bizottság központi épületére, a Berlaymont-ra néző, összesen 506 négyzetméternyi irodaterülethez 2,274 millió euróért, vagyis több mint 800 millió forintért jutott hozzá a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány, de nem mondhatni, hogy szokványos módon: ugyanis nem magukat az ingatlanokat vette meg, hanem azt a belga vállalkozást, amely abban tulajdonos volt.

A Fidesz pártalapítványa egyébként már évek óta készül rá, hogy megvesse a lábát külföldön. Orbán Viktor és az SZPMA éléről püspökké választása miatt a napokban leköszönő Balog Zoltán a 2018-as választás után többször beszélt róla: fontos európai fővárosokban szeretnének irodát nyitni, hogy ellensúlyozzák a Magyarországról külföldre eljutó, szerintük gyakran egyoldalú és kiegyensúlyozatlan híreket, és bemutassák „a valódi Magyarországot”. 

Forrás: HVG