9 hónap alatt 43 milliárdot vert el Rogánék hivatala

HírKlikk 2023. október 29. 17:10 2023. okt. 29. 17:10

Több mint száz oldalon tette közzé a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH), hogy 15 milliárd 495 millió forintért kötöttek kommunikációs szerződéseket állami cégek, intézmények, minisztériumok megbízásából a harmadik negyedévben – vette észre a Media1 a Közbeszerzési Értesítőben.

A portál emlékeztet rá, a második negyedévben 13,1 milliárd forintot, az elsőben 14,2 milliárdot költött el hasonló célokra az NKOH, így októberig már összesen 42,8 milliárd forint ment el állami kommunikációra.

Július elseje és szeptember 30-a között 39 kommunikációs szerződést kötöttek, és – milyen érdekes – az összes megbízást ezúttal is a NER kedvenc médiavállalkozójának, Balásy Gyulának a cégei (New Land Media Kft., Lounge Design Kft.) nyerték el.

A tendereken más nem is indult. A 15,5 milliárd több mint felét közvetlenül Rogán Antal minisztériuma utalja, mert a Miniszterelnöki Kabinetiroda Balásy médiaügynökségeivel július 20-án 7 milliárd 874 millió forintos szerződést kötött.

A szerződések között szerepel olyan is, amely szerint Balásy Gyula cégei nettó 600 millió forintért dolgoznak az Áder János által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnak, és nettó 200 millióért a 2021-es Vadászati Világkiállítást szervező cégnek.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom