A Belügyminisztérium nem vizsgálja Kövér László botrányos beszédének ügyét

HírKlikk 2021. december 4. 06:00 2021. dec. 4. 06:00

Nem tartja indokoltnak a vizsgálatot a Belügyminisztérium Kövér László kiszivárgott beszédével kapcsolatban, amiben a házelnök az ellenzéket nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte.

Szabó Tímea az ellenzék közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Kövér László kiszivárgott beszéde miatt feljelentést tesznek.

Az Azonnali kérdése, amire a Belügyminisztérium válaszolt, azonban nem erre vonatkozott, hanem azt feszegette, hogy „indokoltnak tartják-e kivizsgáltatni akár az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának részvételével azt, hogy milyen körülmények között rögzítették Kövér László beszédét az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében a házelnök és az AH tudta nélkül, illetve, hogy ez nem hordoz-e súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat?"

A minisztérium sajtóosztálya erre ezt válaszolta: „Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva, emlékeztetjük arra, hogy a beszéd egy olyan ünnepi rendezvényen hangzott el, amelyen számos meghívott vendég is részt vett, akik nem tagjai a hivatásos állománynak. Vizsgálat lefolytatását a Belügyminisztérium nem tartja indokoltnak."

Az Alkotmányvédelmi Hivatalt, Kövér László sajtótitkárságát és a Fidesz-frakció sajtóosztályát is megkeresték, de onnan nem kaptak választ. 

Stummer János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke viszont jelezte, hogy a testület december 9-én sorra kerülő ülésén felteszik a kérdés Pintér Sándor belügyminiszternek és az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetésének is, hogy van-e folyamatban bármilyen vizsgálat, és ha nincs, akkor tervezik-e.

Forrás: Azonnali