A Biden elleni vádemelés zavarkeltés, de válságot üzen

HírKlikk 2023. szeptember 14. 19:30 2023. szept. 14. 19:30

Sehová sem vezet az amerikai Képviselőház elnöke által indított vádemelési eljárás az elnök ellen, ám mindenképpen azt jelzi, hogy válság van. McCarthy hiheti azt, hogy ártalmatlan, amit művel, mert a demokrata többségű Szenátus sosem szavazza meg Biden menesztését – mutatott rá a The Washington Post.

Csakhogy a lépésnek ára van. Hiszen új normát jelent a szemet-szemért megtorlásban. Innentől kezdve bármelyik elnök számíthat hasonló elbánásra, ha a másik párt van többségben az alsóházban. Azaz leértékelődik az az eszköz, amit arra találtak ki, ha egy elnök súlyosan visszaél hatalmával. Egyben azonban ezúttal csupán vesztegeti a törvényhozás idejét – olvasható a The Washington Post előfizetői számára elérhető írásában.

Persze ilyen ügyben a demokraták sem szeplőtelenek, de ők csak akkor vonták alkotmányos vádemelési eljárás alá Trumpot, amikor arra már egyértelmű bizonyítékok voltak. A Biden elleni vád viszont gyenge lábakon áll. Ezért nagyon úgy fest, hogy az egész felhajtás csupán igyekszik összezavarni a köröket, amikor a korábbi elnökre négy per is vár.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom