A bíróság szerint Mészáros Lőrincet lehet strómannak nevezni

HírKlikk 2017. március 27. 16:04 2017. márc. 27. 16:04

Tavaly augusztusban Orbán Viktor legjobban fizetett strómanja, a milliárdos Mészáros Lőrinc polgári pert indított Szigetvári Viktor ellen, amiért őt több közleményében is a miniszterelnök strómanjának nevezte. A bíróság most jogerősen is kimondta, hogy az Együtt honlapján megjelent hírekben jogszerűen nevezhette Szigetvári Viktor Mészáros Lőrincet Orbán Viktor strómanjának.

Az Együtt közleménye szerint a párt továbbra is kitart a tény mellett, hogy Orbán Viktor kiemelten kezelt strómanja a felcsúti polgármester. Ma Magyarországon egy olyan korrupciós rendszer működik, hogy Mészáros Lőrinc sorra megnyeri a milliárdos állami beruházásokat, amiket jó drágán elvégez, majd a haszon egy részét arra fordítja, hogy gazdájának, Orbán Viktornak földeket, szállodaláncokat, médiabirodalmakat és palotákat vásároljon - írják.

A közlemény szerint az Együttnek van programja arra, hogy az Orbán-rezsim bukása után hogyan tesz igazságot, és veszi vissza az Orbán-család legszűkebb érdekkörénél tartott, a magyar állampolgárok kárára szerzett vagyonokat. Ebbe a körbe tartozik Mészáros Lőrinc is, aki strómanként kezeli Magyarország leggazdagabb emberének, Orbán Viktornak a vagyonát.