A brazilok „halálos” kanyonban vannak a volt egészségügyi miniszter szerint

HírKlikk 2020. augusztus 15. 14:45 2020. aug. 15. 14:45

A volt brazil egészségügyi miniszter szerint, Bolsonaro döntő szerepet vállalt abban, hogy a brazil társadalom ilyen rossz állapotba került.

„A történészek Jair Bolsonarót fogják okolni azért, amiért a brazilokat egy halálos „kanyonba” vezette a lassúságával, önzőségével és tudományellenes reakcióival a koronavírusra” – idézi a 444 Luiz Henrique Mandetta nemrég kirúgott brazil egészségügyi miniszter a Guardiannek adott interjúját.

A volt miniszter úgy látja, hogy az elnök politikai játszmát játszott a brazil polgárok életével, aminek következtében 105 ezer ember vesztette életét. Ennél többen csak az Egyesült Államokban haltak meg a vírus hatására.

Mandettát 2018-ban nevezték ki egészségügyi miniszterré, ám idén áprilisban kirúgták, miután kritizálta a brazil elnököt, azért, mert szabotálta a társadalmi távolság betartását.

Bolsonaro cselekedeteivel többször is aláásta a járványügyi intézkedéseket, például azzal, hogy grillpartira ment, amikor mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon.

Emellett a tudományos megállapításokat is igyekezett meglékelni, amikor azt mondta, hogy a koronavírus csak egy kis influenza.

Mandetta azzal is megvádolta a brazil elnököt, hogy az egész egészségügyi minisztériumot szabotálta azzal, hogy őt és csapatát elküldték, helyére pedig egy tábornokot rakott, aki nem rendelkezett semmilyen orvosi tapasztalattal.

Szerinte Bolsonaro olyan emberekkel vette körbe magát, akik mindenre csak helyeselnek, ezzel pedig teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal. Ennek az lett az ára, hogy rengetegen az életüket vesztették és szétzilálta a társadalmat. 
 

Forrás: 444.hu