A bukott diákot el kell számoltatni! Az 1 százalék uralmát meg kell törni!

HírKlikk 2021. május 17. 19:31 2021. máj. 17. 19:31

Elégtelent adott a fideszes és KDNP-s képviselőknek Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és frakcióvezetője hétfőn, olyan diákokhoz hasonlítva őket, akik szoronganak, bukásra állnak, és még az osztálypénzt is ellopják.

„Tudják, mit látok, ha mostanában fideszes és KDNP-s képviselőkre nézek? A szorongáson kívül? Olyan diákokat, aki nemcsak bukásra állnak, hanem még az osztálypénzt is ellopják. Hamarosan jön a bizonyítványosztás, és tudják, hogy amit eddig műveltek, arra csak egyetlen osztályzat jár: az elégtelen!” – mondta a társelnök a Parlamentben napirend előtti felszólalásában.

Jegyük javítása helyett pedig inkább „inkább csalnak, lopnak és fenyegetőznek. Megpróbálják elhitetni, hogy mindenki rosszul lát, de ugyanúgy csak a saját egyéni érdekeiket követik” – ostorozta a kormánypártiakat.

Példaként hozta, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága megszavazta egy „fiatal, de szerzésben már sokat tapasztalt” fideszes képviselő javaslatát arról, „hogyan végezzék ki az önkormányzati bérlakásrendszert egy szűk, vagyonos elit gazdagítása érdekében”, ugyanakkor leszavazta az MSZP javaslatát a minimálbér adómentessé tételéről.

Hangsúlyozta: a szocialista javaslat a minimálbér adómentessé tételét és az alacsony fizetések felzárkóztatását célozta mintegy 2 300 000 munkavállaló érdekében, hogy a magyar minimálbér ne kullogjon a szlovák, a cseh, a lengyel vagy a román minimálbér után.

„A magyar dolgozó is kapjon a tisztességes munkájáért tisztességes bért, amiből becsülettel meg tud élni” – mondta a frakcióvezető.

A fideszesek szerint „rendben van, hogy a legalacsonyabb fizetések ugyanúgy adózzanak, mint Mészáros „nemstróman” Lőrinc jövedelme – mondta. „Nem szégyellik magukat? Önök szerint a kispénzű embereknek nem jár a nagyobb jólét?” – tette föl a kérdést.

„Élősködő-politikának”, „egészen elképesztőnek” nevezte a kormánypártiak döntését, hogy „egy bűnözői kört kiszolgáló, a nemzeti vagyont lerabló” javaslatot támogattak a magyar emberek széles körének kedvező javaslat helyett.

„Pont ezt lehetett várni ettől a csapattól. (…) Az Orbán-kormány és az őt támogató fideszes elit ezt csinálja 11 éve, lényegében minden területen” – jegyezte meg.

Kiemelte: 11 évnyi parlamenti kétharmad után „tényleg nem lehet megmagyarázni, hogy önök miért hagyták lezülleszteni az állami egészségügyi ellátórendszert. Nincs magyarázat arra, hogy a kormányzati teljhatalom mellett miért kellett elüldözniük közel ötezer orvost és ápolót, miért nem lehetett megszervezni a tömeges tesztelést, miért nem dobtak mentőövet a járvány nyomában járó megélhetési válsággal érintett százezreknek, miért zsigerelik ki az önkormányzatokat a válság idején.”

„11 év alatt egyre több magyar ember él lehetetlen körülmények között, egyre szélesebb tömegeket érint meg a lecsúszás veszélye. A Fidesz-rezsim vezetői és az oligarchái azonban csak a lopással törődnek! Fideszes magánalapítványokba pakolják a nemzet vagyonát, teletömik a zsebüket kínai és orosz pénzzel, és kiárusítják az országot!”

Bírálta, hogy 500 milliárd forintért egyetemet építenek Kínának, és ennek fejében még el is adósítják a magyarokat, az önkormányzati bérlakásokat pedig 10-30 százalékos áron akarják „elkótyavetyélni”, hogy a „fideszes haveroknak és a lakásmaffiának” játsszák át őket.

Hangsúlyozta: az egy százalék uralmát meg kell törni. Kormányváltás és korszakváltás kell, szabad, igazságos, szolidáris országot kell létrehozni, és „a bukott diákot el kell számoltatni”.

 

Forrás: Hírklikk