A Fidesz 39, Tisza 37 százalékot kapna egy mai választáson a IDEA Intézet felmérése szerint

HírKlikk 2024. október 16. 16:10 2024. okt. 16. 16:10

Hibahatáron belül a két vezető politikai erő támogatottsága, öt parlamenti párt pedig most nem jutna be az Országgyűlésbe az IDEA Intézet friss mérése szerint.

Tovább nőtt a Tisza Párt támogatottsága, míg a Fideszé változatlan maradt, így előbbi a biztos pártválasztók és a teljes népesség körében is két százalékpontra megközelítette az utóbbit – derül ki az IDEA Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelyet az intézet Facebook-oldalán tettek közzé, vette észre a hvg.hu. A kutatás szerint a teljes népesség körében továbbra is 28 százalék mondta azt, hogy a Fideszre szavazna, míg a Tisza támogatóinak aránya három százalékponttal, 26 százalékra nőtt augusztusról szeptemberre.

A biztos pártválasztós körében 39 százalék maradt a Fidesz támogatottsága, Tisza Pártra a szavazók 37 százaléka szavazna egy országgyűlési választáson, három százalékponttal többen, mint az augusztusban mért 34 százalék.

A kutatás szerint a parlamentbe jutna még 7-7 százalékkal a Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk is, míg az MKKP épphogy a küszöb alatt, 4 százalékon áll a biztos pártválasztók körében. 

Vona Gábor Második Reformkora, a Jakab Péter-féle A Nép Pártján Mozgalom, Márki-Zay Péter pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt nem érné el a parlamenti küszöböt és így járna most öt parlamenti párt is, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom