A Fidesz egyre erősebben támad, görcsösen erőlködik

Pollreisz Balázs 2020. január 24. 09:21 2020. jan. 24. 09:21

Politikus vagyok, felkészültem rá, hogy kampányban megy az „adok-kapok”. Én ne tudnám? Hisz’ ez a szakmám. Ellenfeleink ma már tisztában vannak vele, hogy Győr változást akar. A politikánk sikeres, a programunk a győriekről szól. A Fidesz ennek ellenére, nap mint nap intenzívebben támad és görcsösen erőlködik – fogást keresve... Nem értik, mi változott Győrben. Keresik az ellenszert, a titkos fegyvert, amin keresztül az emberek „megfordíthatók".

A válasz pedig egyszerű... 

A győriek megtanulták, hogyan működik a Nemzeti Együttműködésnek gúnyolt rendszer, és pontosan értik, hogy jövő vasárnap egy „x” behúzásával kitilthatják városukból.

A Borkai-ügy megmutatta, hogy a lerabolt közvagyonból mindenki élhet a „hobbijának": van, aki leszedált házi rénszarvasokat öl Isten áldásával; van, aki fizetett házi nyúlra „lő" a díler áldásával.

Abból is kaptunk ízelítőt, miként működnek a maffiareflexek – ha a hatalom figurái veszélyt éreznek. A választási rendszert már régen megerőszakolta a kormány. Győrben viszont új NER-mutatványt adott elő az Orbán-kormány. Az átállást síros pozícióval meghálálva, nyilvánosan vásárolt ki az ellenzék csapatából néhány áljobbikos potentátot – megborítva ezzel a Fidesz elleni összefogást. A főpróba sajnos megvolt, és senkit ne gyötörjön a kétség: ami Győrben működött, az bárhol, bármikor megtörténhet.

Ennél is szégyenteljesebb, hogy a hatalom lélektelen voksoló-gépekként kezeli híveit. Fideszes szavazók keseregtek amiatt, hogy a szexbotrányt követően, a kormánypárt erős emberei rezzenéstelen arccal hazudták a jobboldali gondolkodású győriek arcába, hogy szavazzanak bátran Borkaira, mert a Fidesznek ez az érdeke – megnyugtatva őket, hogy úgysem ő lesz a városvezető. Besöpörték a voksokat, majd a régi-új polgármester a választás után kiállt és közölte: öt évig akarja irányítani a várost. Tapintható volt a fideszesek döbbenete és dühe, amikor rájöttek, bizony nekik is hazudnak.

A mindent elsöprő felzúdulás után, hiába mondatta le Orbán Viktor Borkai Zsoltot, mindenkinek egyértelmű lett, hogy a Fidesz politikai haszonlesés okán, bábként használja választóit. Csak egy valamivel nem számoltak a NER stratégái: Győr nem felejt.

Nem felejti, hogy az „ügyvezető polgármester” Borkai Zsolt személyi titkára volt. Nem felejti, hogy bárki is az új kormánypárti jelölt, mindenképp Orbán Viktor és a helyi Fidesz-bárók bábjaként kénytelen „működni". Nem felejti, hogy a városnak tiszta jövőt ígérő, közös ellenzéki jelöltet aljas módon mocskolják a befolyásukat és jövedelmüket féltő NER-uraságok.

Mert a január 26-i időközi szavazás presztízs- és próbaválasztás lesz. A Fidesz érzi, hogy fogy körülötte a levegő, és itt, Győrben teszteli, milyen nemtelen módszerekkel lehet egy szavazást megfordítani.

Nincsenek illúzióim az ellenfelet illetően. Saját bőrömön tapasztalom, mivel a közös ellenzéki fellépésen és programon nincs fogás, a kormánypárt egyre kétségbeesettebb – és már nemcsak engem támad, hanem a feleségemet és a gyermekeimet is (akik 5 és 11 évesek).

A politikai csatatér – mint írtam – választott munkahelyem. A családom viszont a magánéletem. Így eleinte próbáltam elzárni őket mindettől. Végül úgy határoztam: jobb megbeszélni, mi történik most velünk. A névtelen levelek és fenyegetések után, közösen döntöttünk: a gyerekeim  egyelőre nem jönnek haza kísérő nélkül az iskolából. Ezt a fiam konkrétan személyes szabadsága korlátozásaként éli meg, de megérti. Azt hiszem, korábban lépett át egyfajta érettségi küszöböt, mint kellett volna. Bízom benne, hogy nem lesz kárára. A családom azt is megértette, hogy amennyiben Győr engem választ polgármesternek január 26-án, még több türelmet és önállóságot kérek tőlük.

A gyerekeim egyetlen feltételt szabtak csak nekem: „apa, a vasárnap reggeli családi birkózásokból nem engedünk...”