A Fidesz gazdaságpolitikája: haveri kapitalizmus

HírKlikk 2019. december 3. 12:58 2019. dec. 3. 12:58

A Fidesz gazdaságpolitikája a haveri kapitalizmus: elveszi az emberek pénzét és azoknak adja, akik nekik kedvesek – mondta kedden Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV Start című műsorában.

Látszik ez a magánnyugdíjpénztárak, a brókerbotrányok, a földmutyik, a trafikmutyik, a devizahitelek és a fővárosban építendő új atlétikai stadion esetében is – mondta a szocialista párt új országgyűlési képviselője, aki a mandátumáról lemondott Tóbiás József helyét veszi át a parlamenti padsorokban.

 „Ha ezekre gondolunk, akkor látjuk, hogy nem elszigetelt esetek, bizony politikára épülnek, ahol együttműködnek a minisztériumok, a versenyhivatal, a bíróságok” és sok-sok más szervezet – mondta.

Az atlétikai stadion építése „legkevésbé a sportról szól”, itt a pénzről van szó – mondta.

Az stadion az úgynevezett Quaestor-telken épül, a Soroksári út és a Ráckevei Duna-ág közötti részen, ami Szakács szerint százmilliárd forintot ér, és amit 18 milliárdért vett meg a magyar állam. A Quaestor-károsultak sokáig reménykedtek, hogy a telek árából kártalanítják őket.

„Most majd még Mészáros Lőrincék esetleg építenek rá egy stadiont, amin ugye megint csak ők keresnek” – mondta Szakács.

A terület most egy 33 ezer hektáros csalitos, ami „nem maradhat a város közepén” – mondta. „Ha éppen stadion épül, hát épüljön. De ne azáltal, hogy elveszik a kisemberek pénzét. A Quaestornál pontosan ez történt” – hangsúlyozta.

Hozzátette: a Quaestor-károsultak zsebéből egyszer már kivették a pénzt, de még mindig 20 000 ember „üti bottal a pénze nyomát”, miközben Győr város önkormányzata és további 23 önkormányzat, a Külügyminisztérium és 333 magánszemély sikerrel menekült meg a Quaestor-csődtől.

S hiába állapította meg egy polgári bíróság az egykori Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba egyszemélyi felelősségét – ami egyébként a büntetőbíróság dolga lett volna –, és hiába kötelezték arra, hogy fizessen ki 11,2 milliárd forintot, „nyilvánvalóan erre semmifajta esély nincs” – mondta Szakács.

Forrás: Hírklikk