A Fidesz szerint magára hagyta a fertőzést kapott betegeket Budaörs vezetése

HírKlikk 2020. január 19. 19:19 2020. jan. 19. 19:19

A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a helyi, magánkézben lévő egészségügyi központban szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt.

Czuczor Gergely, a városi Fidesz-csoport elnöke vasárnap a Budaörsi Egészségügyi Központ előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.

Hozzátette, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, ezért, még január elején, a helyi Fidesz  Budaörs polgármesterének, Wittinghoff Tamásnak az üggyel kapcsolatban kérdéseket tett fel, amelyekre csak részben kaptak választ.

Ezért most a nyilvánosság bevonásával fordulnak ismét a polgármesterhez. Egyebek között szeretnék megtudni, hogy tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, amelynek vezetői a polgármesterrel baráti kapcsolatokat ápolnak – mondta Czuczor Gergely.     

Szeretnének választ kapni arra is, hogy tervezi-e a város vezetése a betegek felkeresését és segítségnyújtás felajánlását a részükre.     

Czuczor Gergely jelezte: felvetik azt is, hogy mivel a Jump Consulting Kft. üzleti beszámolója szerint, a cég 2016 és 2017 közötti 177 millió forintos nettó árbevétele 1377 millió forintra emelkedett egy év alatt, nem lenne-e érdemes az egészségügyi intézményt ismét városi üzemeltetésbe venni.     

A városi Fidesz vezetője beszélt arról is, hogy az egészségügyi központ közleményben kért csak elnézést a betegektől, és január eleje óta egyesével hívogatja be a sértetteket, hogy peren kívül megegyezzen velük. 2019. december 15. óta az egynapos sebészeti részleg nem kapott engedélyt az ÁNTSZ-től további műtétek elvégzésére – fűzte hozzá Czuczor Gergely.

Forrás: MTI/Hírklikk