A Fidesz visszavezetné az EU-t a normalitás és a józan ész útjára

HírKlikk 2024. október 25. 13:15 2024. okt. 25. 13:15

Az Európai Uniót (EU) vissza kell vezetni a normalitás és a józan ész útjára, hogy a döntéseket a tagállamok, a választók, a polgárok érdekei és ne ideológiai szempontok határozzák meg – mondta Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának elnöke az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET) konferenciáján pénteken Budapesten.

A Patrióták Európáért európai parlamenti képviselőcsoportjának első alelnöke előadásában arról beszélt: az Európai Unió csak akkor tud geopolitikailag meghatározó tényező lenni, ha erős nemzetállamok alkotják, és „a külső érdekek kiszolgálása helyett végre a saját érdekeit fogja képviselni". Hozzátette: az ideológiai alapú döntések károsak és ellentétesek Európa érdekeivel, a patrióták pedig azt szeretnék, hogy térjen vissza a normalitás és a józan ész az európai politikába.

Ha nem lesz változás, Európa belesodródik a háborúba, a migrációs hullámok tönkreteszik az európai nemzeteket, a genderpropaganda pedig elveszi gyermekeink jövőjét – mondta, hozzátéve: „sohasem volt még ekkora távolság az európai elit és az emberek érdekei és akarata között, mint most".

A rendezvényen felszólalt Václav Klaus, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnöke, köztársasági elnöke is, aki szintén a nemzetállamok és a normalitás fontosságát hangsúlyozta. Ragaszkodunk ahhoz, hogy visszatérjünk a normalitáshoz, de ez napjainkban forradalmi tett – jegyezte meg.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom