A fideszes média fülsiketítő csendje

HírKlikk 2024. február 15. 19:45 2024. feb. 15. 19:45

Egy bennfentes ítélte el az orbáni rezsimet: Magyar Péter leszámolt a rendszerrel és amit egymás után nyilvánosságra hoz, az megrázza a Fideszt. A volt igazságügyi miniszter ex-férje úgy döntött, hogy nem csendesen, hanem mennydörgéssel távozik a NER-ből.

A fideszes média az elején fülsiketítő csendet produkált, habár újságírók és egyetemi kutatók már régóta dokumentálták, hogy az állam milyen visszaéléseket követ el, illetve, hogy grasszál a nepotizmus. Ám az idáig nemigen fordult elő, hogy a bírálat belülről érkezett – írta a Le Figaro.

Vagyis a kormány kedvezőtlen helyzetből vág neki az európai, illetve helyi választásnak, hiszen két fontos ütőkártyáját veszítette el. Ám a párt bizonyította már a múltban is, hogy vissza tudja verni a támadásokat, és 14 év után sem érzi úgy, hogy búcsúznia kellene a hatalomtól. Noha tavaly az infláció elérte a 25 százalékot, a Fidesz szavazóbázisa, amely a jogosultak nagyjából egyharmadát teszi ki, gyakorlatilag érintetlen.

Orbán, mint eddig mindig, most is számíthat Rogán Antal propaganda miniszterre, aki segíthet gyorsan fátylat borítani a botrányra, valamint mindarra, amit Magyar Péter közzétett.