A fideszes polgármesterjelölt csak a papagájaival beszél egy nyelvet

HírKlikk 2020. január 22. 09:11 2020. jan. 22. 09:11

Több mint különös, mondhatni bizarr filmösszeállításban örökítette meg a háziállataihoz fűződő több mint különös, mondhatni bizarrul intim vonzódását Győr kormánypárti polgármesterjelöltje.

Mivel célegyenesbe fordult a Borkai polgármesteri örökségét eldöntő vasárnapi választás, különös és érthetetlen, szokatlan tény, hogy a két, érdemben jegyzett jelölt közül csak az egyikről tudható, hogy hús-vér ember, tervei vannak, véleménye van a városa jövőjéről, megszólítható és még válaszol is.

Az ellenzéki jelölt Pollreisz Balázzsal ellentétben, a Fidesz által kiválasztott fantomjelölt, dr. Dézsi Csaba András nemhogy az utcán, emberek közé, de még a hétfőn, zárt térben, biztonságos körülmények között megtartott polgármester-választási vitaestre sem mert elmenni. A választás előtti hajrában egyre nehezebben magyarázható, hogy egy sterilen biztosított körülmények között megrendezett kampányvideó kivételével, dr. Dézsi Csaba Andrást miért is zárják el már-már kínos szigorral a választóitól.  

Mindez egyre erősebben azt tűnik igazolni, hogy a legfelsőbb szintű fideszes kormánytechnikát alkalmazzák Győrben is. A való élet kihívásaira alkalmatlan, konfrontációra képtelen, akaratgyenge, váratlan szituációktól, valós közéleti kérdések elől menekülő politikai strómant jelölnek, akit a későbbiekben az eddig megszokott hűbérúri utasítások alapján irányítanak a Lendvay utcai központból.   

Pedig dr. Dézsi igazán meg tud nyílni, ha a sajátjai körében tudhatja magát: jelesül három egzotikus, milliókat érő papagájjal.

A film, amellyel az állataihoz fűződő bizarr és egyértelműen szoros kötődését dokumentálja, több szempontból is meghökkenést válthat ki a mezei szavazóból. Egyrészt nehezen magyarázható, hogy egy város vezetésére kiszemelt álpolitikus – aki százezrek sorsáról kell, hogy döntsön napi szinten – a választói helyett, három madárral képes csak fesztelen, őszinte kapcsolatba kerülni. Ami ráadásul már-már olyan zavarba ejtően intim, hogy mindennek dokumentálása és közszemlére tétele fura képzeteket kelt a nézőben.

Az újabb intim győri videót nézve, az embernek számtalan gondolat is átüti akaratlanul az ingerküszöbét, egyet kivéve –, hogy a filmen látható illetőre bízza Magyarország egyik legtehetősebb városának vezetését.

Forrás: Hírklikk