A fővárosnak sem mutatták meg az oltási tervet

HírKlikk 2020. december 29. 20:15 2020. dec. 29. 20:15

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint pedig ennek ismerete minden magyar önkormányzat számára alapinformáció.

Nyílt levelet írt Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes Müller Cecília országos tiszti főorvosnak. Ebben egyebek között ezt írta: 

„Mind Ön, mind a miniszterelnök úgy nyilatkoznak, van oltási terv. (..) Viszont mint a fővárosi humán területért felelős főpolgármester-helyettes el kell mondjam, a főváros részéről nem láttunk semmiféle oltási tervet. Azt gondolom, hogy ennek ismerete minden magyar önkormányzat számára alapinformáció,”

„Eddig a főváros az otthonok fenntartójaként semmilyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy milyen terveik vannak az idősotthonok átoltására, ezért is írok most a nyilvánosság színe előtt Önnek levelet, hátha így közvetlenebb módon eljut Önhöz. Sokezer embert érint ugyanis a kérdésem. Bízom abban, hogy ezúttal – az eset fontosságára tekintettel 0 kapok Öntől korrekt és konkrét választ!”

„Az idős emberek nem tudnak oltópontokhoz utazni, tehát az intézményi oltást kell megszervezni, ami bár állami feladat, de a fenntartóval közös koordinációban képzelhető csak el.”

„...a járvány eddigi két hullámában Önöknek még nem sikerült a fővárossal korrekt adatokat közölniük. Kérem, legalább az oltás megszervezésénél bizonyítsák be, hogy Önök is igyekeznek olyan felelősen végezni a munkájukat, mint azok, akik nap, mint nap az életük kockáztatásával mentik meg magyarok ezreit!”

Forrás: Facebook