A gázai konfliktus árnyékában Oroszország fokozza támadásait Ukrajna ellen

HírKlikk 2023. november 2. 18:15 2023. nov. 2. 18:15

Mind szorosabb az együttműködés Oroszország, a Hezbollah és a Hamász között. Ebben a helyzetben a Nyugatnak meg kell erősítenie, hogy Kijev sem szorul háttérbe – mutatott rá a jobboldali konzervatív Die Welt.

Ukrajna az elmúlt napokban a leghevesebb, civil célpontok elleni orosz támadásokat élte át. 

Újra bebizonyosodott, hogy a nyugati államoknak két helyen kell fellépniük a bestiális barbárság ellen. Moszkva pont annyira semmibe veszi a nemzetközi normákat, mint a Hamász. Tömeges a nemi erőszak, módszeres a kínzás, bántalmazzák a hadifoglyokat. Sem az orosz kormány, sem a palesztin terrorszervezet nem törődik a civilekkel. 

Az Oroszország-Hezbollah-Irán-tengely, amelyhez a Hamász is tartozik, már korábban kezdte szorosabbra zárni a sorait. Szíriában, majd az ukrán háborúban Teherán a Kreml egyik legfőbb fegyverszállítója lett.

Az orosz bombázások célja, hogy terrorizálja az ukrán lakosságot, amely amúgy is úgy érzi, hogy a szövetségesek némiképp magára hagyták, és hogy a Közel-Kelet miatt kevesebb fegyvert kap. Ezért annál fontosabb, hogy a Nyugat ne hagyjon semmi kétséget az elszántsága felől – emelte ki Clemens Wergin, a jobboldali újság fő külpolitikai elemzője.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom