A görög kánikulában egyre több a halálos kirándulás

HírKlikk 2024. június 21. 18:15 2024. jún. 21. 18:15

Tudósok vizsgálják a Görögországban a szerencsétlenül járt turisták halálának okát, és szinte biztosak abban, hogy a szélsőséges hőség nagy szerepet játszott a végzetesnek bizonyuló túrákban.

Elképesztő meleg várható Görögországban és Törökországban. Június elején szokatlan meleg árasztotta el Görögországot: a hőmérséklet sokfelé és gyakran meghaladta a 40 fokot is – árnyékban. A meteorológusok ennél is többet, 45 fokot jeleztek az elkövetkező napokra.

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli sétájáról. Az elismert brit orvos és népszerű műsorvezető a tikkasztó hőségben indult túrázni Szími szigetén.

Napokkal később megtalálták Mosley holttestét. A boncolás során megállapították, hogy természetes halállal halt meg eltűnésének napján, délután négy körül. Michael Mosley testén nem találtak sérüléseket.

Nem ő volt a kánikula egyetlen áldozata. Egy halott holland turistát Számosz szigetén, egy amerikai holttestét pedig egy Korfutól nyugatra fekvő szigeten fedeztek fel. Egy másik amerikai turista, Albert Calibet még június 11-én indult egy rövid kiruccanásra Amorgoszon – azóta sem tért haza. Hasonló sorsra jutott két sétára vágyó francia nő is Szikinoszon – emlékeztetett a CNN, vette észre az Index.

A közös mindannyiuk esetében, hogy kirándultak a kánikulában – idézte a Reuters a dél-égei rendőrség szóvivőjét. Petrosz Vasszilakisz azonban nem bocsátkozott találgatásokba. A halál pontos oka csak a boncolás után állapítható meg, a hatóságok azonban mindenkit arra figyelmeztetnek: ne becsüljék le a perzselő hőmérséklet következményeit.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom