A járvány már itt van, Müller Cecíliáék késnek

HírKlikk 2024. október 12. 12:30 2024. okt. 12. 12:30

Az elmúlt héten akut légúti fertőzés tüneteivel 228 ezer, influenzaszerű megbetegedéssel pedig 18 600 fő fordult orvoshoz, jóval többen mint tavaly ilyenkor. A Müller Cecília által vezetett Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ még csak most írt 200 ezer adag Covid-19 vakcinára közbeszerzést, az ajánlatok beérkezésének határidejét november 11-ében szabta meg.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és védőoltási osztályának vezetője, Molnár Zsuzsanna azt mondta: lesz majd új Covid-vakcina, és influenza elleni védőoltás is, a beszerzésük folyamatban van. Arról, hogy ezek mikor lesznek elérhetőek, nem árult el részleteket – írta a Menedzsment Fórum.

Amit tudni lehet: háromféle oltóanyag beszerzésére várja a pályázó cégeket, a 16 évesnél idősebbek számára – 100 ezer adag, gyermekek számára 6 hónapos kortól 11 éves korig 800 adag, gyermekek számára 12 éves kortól pedig 200 adag.

A Covid-vakcinák tehát már most késésben vannak, hiszen még csak most írták ki a pályázatot, ősz közepén. Azaz várhatóan november vége előtt nemigen lesznek elérhetőek sem az idősek, sem a krónikus betegek, sem más korosztály számára Magyarországon.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom