A járvány miatt bezárt felcsúti iskolában szakácsversenyt tartanak Semjén fővédnökségével

HírKlikk 2020. október 11. 05:00 2020. okt. 11. 05:00

Megrendezik a „Magyarország étele” vetélkedőt a felcsúti Letenyey Lajos Iskolában.

A Magyar Hang számol be arról, hogy a tegnapi napon járványügyi megfigyelés alá került Felcsút középiskolája, a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola. A középiskolát az Orbán Viktor által életre hívott, Mészáros Lőrinc által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány működteti, itt tanulnak a felcsúti fociakadémia növendékei is. 

Az egyre több a pozitív teszteredménnyel rendelkező személy, ami miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal az iskolát 2020. október 9-től 23-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte. Emiatt az oktatás a tavaszi időszakhoz hasonlóan, digitális tanrendben, azaz zárt iskolakapukkal folytatódik. A kormányhivatal azt írja határozatában, hogy több diák tesztje pozitív lett, míg több tanárnál már jelentkeztek a betegség tünetei, ezért az iskola összes tanulóját és tanárát járványügyi megfigyelés, azaz karantén alá helyezik.

Felmerült a kérdés, hogy ebben a helyzetben is megtartják-e az erre a hétvégére tervezett „Magyarország étele” vetélkedőt, amelynek színhelye a felcsúti Letenyey Lajos Iskola.

A portál megkeresésére a főszervező, Asztalos István elmondta, hogy nem tehetik meg a szponzoraikkal, hogy elhalasztják a rendezvényt, ezért megtartják a versenyt.

Asztalos arról is beszámolt, hogy szigorú intézkedéseket léptettek életbe a rendezvény helyszínén, a koronavírusos esetek után bezárt felcsúti iskolában és ma reggelre az egész intézményt fertőtlenítették, valamint minden résztvevőnek nyilatkoznia kell, hogy nem koronavírusos, és testhőmérsékletet is mérnek.

Azonban az utóbbit a Magyar Hang helyszínen tartózkodó tudósítója nem tudta megerősíteni, pedig mintegy százan tartózkodnak az épületben.

A „Magyarország étele” szakácsverseny fővédnökei Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy István agrárminiszter, Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Horváth Vilmos a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke. A rendezvény sajtómeghívójának tanúsága szerint, Rétvári államtitkár beszédet mondott volna az eseményen az iskolában. Mint Asztalos István közölte, Rétvári Bence lemondta a szereplést, helyette Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárt várják.

Forrás: Magyar Hang