A Jobbik szerint Orbán egyenlő Kádárral

HírKlikk 2018. november 6. 08:30 2018. nov. 6. 08:30

Szilágyi György jobbikos képviselő az Országgyűlésben hétfőn - arra emlékezve, hogy az 1956-os forradalom leverése után bő három évtizedre visszatért Magyarországra a diktatúra - arról beszélt, hogy az 1980-as évek végén nem rendszerváltás, csak "módszerváltás" történt, a kommunisták átmentették a hatalmukat, áldemokrácia alakult ki és elindult a szabadrablás.

A 2006-os évforduló véres eseményeit a szovjet csapatok visszatéréséhez hasonlította, az Orbán-kabinet 2010-es hatalomra jutását "a Kádár-rendszer kommunista diktatúrájának restaurációjaként" említette.

Reagálásában Takács Szabolcs Ferenc, a Miniszterelnökség államtitkára arról beszélt: 1956 hőseire emlékezve "közösen hajtunk fejet azok előtt, akik bátorságukkal és önfeláldozásukkal történelmet írtak, nem hőzöngtek".

Hangsúlyozta: a múlt, a jelen és a jövő magyarjainak szövetsége csak úgy képzelhető el, ha a ma embere átadja a jövő generációnak azt az üzenetet, hogy"büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő hősökre", kitartunk ezen eszmék, akárcsak a magyarság összetartozása mellett.

Emlékeztetett arra: a rendszerváltás egyik első és legfontosabb döntése volt a forradalom és szabadságharc méltó helyre emelése, egésszé formálva ezzel "a szovjet tankok által darabjaira tört nemzeti emlékezetet".

Forrás: MTI