A Jurák Katák borzalmas világa

Föld S. Péter 2021. július 18. 17:17 2021. júl. 18. 17:17

Hallgatjuk a híreket, nézzük a felkavaró képeket: pusztít az özönvíz Nyugat-Európában. Elsősorban Németország és Belgium részesült az égi áldásból, de jutott bőven Hollandiának, valamint legújabban a velünk szomszédos Ausztriának is. Szomorúan és tehetetlenül nézzük a természet romboló erejét, ismeretlenül is siratjuk a közel kétszáz hallottat, sajnáljuk azokat az tízezreket, akiknek a javaik – sokak esetében egy élet munkája – odavesztek és azokat is, akiket ki kellett telepíteni megszokott lakóhelyükről. Van azonban egy honfitársunk, aki nem tragédiaként, hanem isten büntetéseként fogja fel, ami történt.

Jurák Katának hívják ezt a magyar nőt, riporterként foglalkoztatja őt a nagyon keresztény és még ennél is polgáribb PestiSrácok és a Pesti TV. Jurák honfitárs nem a halottakat, valamint a hozzátartozóikat sajnálja, nem az elveszett javakat, a tönkrement életeket siratja, hanem isten büntetését látja a pusztító áradásban.

„Azt hiszem, a szivárvány átértelmezése, a jelkép eredeti jelentésének meggyalázása nem várt következményekkel jár a haladó nyugati országok számára. Itt halkan jegyezném meg, hogy Isten nem csak egy szelíd, jóságos öregúr, mint ahogyan a haladó liberálisok elképzelik, hanem Júda oroszlánjaként is említi a Biblia. Nem igazán jó döntés feldühíteni. Már legalább nyolcvanan elhunytak Németországban és Belgiumban az évszázad legnagyobb esőzése okozta áradásokban, 1300 ember pedig eltűnt."

Megbuzultatok, ezért zúdult rátok isten haragja, üzeni az áldozatoknak Jurák honfitárs. Aki ezt követően a Szentírásról hadovál, szerinte ugyanis a szivárvány története „a Szentírás legismertebb történetei közé tartozik: az özönvíz után Isten szövetséget köt az emberrel, hogy soha többé nem pusztítja el özönvízzel a Földet, és e szövetség jeleként szivárványt tesz az égre. ( 1Móz. 9.11 ) „Szövetségre lépek veletek, és semmi sem pusztul el többé özönvíz miatt, mert nem lesz többé özönvíz a föld elpusztítására... véleményem, hogy a szövetséget meggyalázó országok, nemzetek számára küld az Isten egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy ennek milyen következményei lehetnek.”

Nehéz helyzetben van a zsűri, mert nemcsak ostobasággal állunk szemben (ne buzuljatok, mert isten nem szereti a buzikat), hanem a valódi keresztényi gondolkodástól amúgy távoli gonoszsággal és érzéketlenséggel is. Ez Jurák Kata borzalmas világa, aki megérdemelt büntetésként értelmezi sok ember halálát, az elpusztult falvakat, városokat. Ez jön le a tévében látott rémségekből ennek az embertársunknak. Aki, nem mellesleg honfitársunk, ugyanaz a himnusza, mint nekünk, többi magyaroknak, akik most szomorúak vagyunk, és szorítunk, hogy az eltűntek közül minél többen kerüljenek elő élve.

Jurák Kata bizonyára jó keresztény és igazi polgár. Ha nem így volna, nem dolgozhatna a PestiSrácoknál, sem a Pesti TV-nél, mely orgánumok már számos alkalommal bizonyították, hogy könyörületességért és szeretetért nem kell a szomszédba menniük.

Ez az a mentalitás, kárörvendeni mások tragédiáján, amelyről néhány évvel ezelőtt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter úgy fogalmazott egy kormányinfón, hogy a morális fölény a jobboldali újságíróknál van. Erre a stílusra, hangvételre gondolt Gulyás miniszter, amikor a fenti emlékezetes mondatokat megosztotta a nyilvánossággal, vagy inkább arra, amikor Jurák szellemi előfutára, Bayer Zsolt demens vén marhának nevezte Ferenc pápát?

Nem isten küldött jelzést az embereknek, hanem a Jurák Katák megszólalásán keresztül a polgári értékrendnek hazudott szentfazék mentalitás leplezte le saját embertelen voltát.