A kabinet tagadja, hogy Semjén Zsolt együtt relaxált volna a pedofíliával megvádolt pappal

HírKlikk 2024. szeptember 26. 17:00 2024. szept. 26. 17:00

Reagált a Miniszterelnök-helyettesi Kabinet a Válasz online értesülésére, miszerint a pedofília miatt bíróság elé állított volt katolikus lelkipásztor, R. Gábor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorával közös tanyán fogadott „relaxálni” politikusokat, többek között Semjén Zsoltot is.

A kabinet rövid reakciója így szól: „Semjén Zsolt soha nem relaxált semmilyen tanyán Rónaszéki Gáborral és Kuminetz Gézával, soha nem vadászott Mészáros Istvánnal. A valóságtartalom annyi, hogy Semjén Zsolt több cikluson át Kalocsa országgyűlési képviselője volt."

A Válasz Online szerdai cikke szerint néhány éve R. Gábort még a legbefolyásosabb magyar egyházi személyiségek közé sorolták: ő volt a budapesti Központi Papnevelő Intézet rektorhelyettese, prefektusa. Felettese, Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelenlegi rektora volt, akivel R. már a hittudományi akadémiát is együtt végezte – írja a 24.hu.

A cikk (felsőbb egyházi körökből származó értesülésekre hivatkozva) azt állítja: a két pap közös „relaxációs” tanyát tartott fenn Jánoshalma határában, ahol fideszes politikusok is megfordultak: Bányai Gábor, a térség parlamenti képviselője, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök. A Pázmány rektora a Válasz Online kérdésére mindezt megerősítette, hozzátéve, hogy R.-rel már nem közös a tanyájuk, illetve a vendégek nem politikusként voltak ott.

A miniszterelnök-helyettesi kabinet közleményében szereplő Mészáros Istvánról a 24.hu írta meg részletesen évekkel ezelőtt, hogy annak ellenére a kalocsai speciális gyermekotthon fiúnövendékeinek lelki gondozója, hogy korábban molesztálási ügyben marasztalta el egy egyházi vizsgálat. Mészáros címzetes prépost, kiskunsági főesperes, mint a Válasz Online írja, az Országos Magyar Vadászkamara etikai bizottságának elnöke, aki rendszeresen prédikál vadászrendezvényeken is, és szintén jó kapcsolatot ápol politikai vezetőkel.

R. Gáborról a Pesti Srácok írta meg nemrég, hogy a kiskunfélegyházai plébános által a gyanú szerint elkövetett abúzusokat 2022 novemberében jelentették. A papot az esetek kitudódásakor felfüggesztette az érsek, majd a kivizsgálást követően egyházi bíróság elé állították, és rendőrségi feljelentést tettek. Büntetőpere, amelyben akár 15 évet is kaphat, a héten kezdődött, a nyilvánosság kizárásával.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom