A kecskeméti Mercedes-gyárat is elérhetik a megszorítások

HírKlikk 2019. november 19. 05:30 2019. nov. 19. 05:30

Kecskemétig is gyűrűzhet a Daimler megszorító programja - írja a Világgazdaság.

Az autóipari nagyvállalatok sorra jelentik be megszorító intézkedéseiket. Míg azonban korábban a Bosch csoport és a Thyssenkrupp anyavállalata azt közölte a Világgazdasággal, hogy a globálisan meghirdetett leépítés nem érinti a magyarországi leányvállalatokat, addig a Daimler ezt már nem erősítette meg a lap érdeklődésére. A stuttgarti központból azt a tájékoztatást adták, hogy nem áll módjukban egyes országokra és gyárakra bontva közölni az elbocsátásokkal kapcsolatos részleteket.

Azt azonban nyomatékosították, hogy a Daimler átfogó intézkedéseket tett a csoport racionalizálása és a hatékonyság növelése érdekében, ez pedig magában foglalja a személyi költségek jelentős csökkentését is 2022 végéig. A következő három évben egymilliárd eurót takarítanának meg.

A lap szerint a hazai eredmények ellene szólnak, hogy Magyarországon húzza meg a nadrágszíjat a Daimler. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában októberben az idén már harmadszor indult sikeres sorozatgyártás: a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake után az első Mercedes-AMG Performance modellek is legördültek.

Kecskeméten mintegy 4700 dolgozót foglalkoztat a termelést 2012-ben megindító gyár, ahol tavaly több mint 190 ezer autót állítottak elő. Az egymilliós darabszám 6,5 év elteltével teljesült.

Forrás: Világgazdaság