A kormány még idén rendeletbe foglalja a főváros atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeit

HírKlikk 2019. december 12. 19:30 2019. dec. 12. 19:30

Egyetértés alakult ki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csütörtökön azokról a feltételekről, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg a 2023-es atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban. Ezeket pedig a kormány rendeletben rögzíti december 31-ig.

 Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a találkozót követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, úgy látják, a budapesti egészségügyi fejlesztésekben egyetértésre tudnak jutni. A kabinet Egészséges Budapest programjában ugyanis több forrás áll rendelkezésre, mint amennyit a főváros kért a járóbeteg-ellátás fejlesztésére.

Hangsúlyozta, a kormány szeretné az eredeti helyszínen felépíteni az új dél-budai centrumkórházat, ebben azonban nem tudtak egyetértésre jutni, mivel a főváros alternatív helyszíneket ajánlott.

Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiek szempontjából komoly győzelemként értékelte, hogy az atlétikai világbajnokságra egy olyan beruházás valósul meg, amelyet a többség támogat és a rendezvény után valamennyi sportot szerető ember használhat.

A résztvevők közölték továbbá, hogy az új dél-budapesti híd és a Lánchíd felújításának ügyében is történt előrelépés, de további egyeztetésekre lesz szükség. A Városligetet illetően azonban nem közeledtek az álláspontok.

Forrás: MTI/Hírklikk