A közszolgálati televízió már az alvilági módszerektől sem retten vissza!

Kardos Ernő 2020. július 5. 23:27 2020. júl. 5. 23:27

Újabb manipulatív felvétellel igyekszik lejáratni a Hírklikket a kormány szolgálatában álló M1 csatorna. Bár a Híradó pár tízezres nézőtábora nem indokolná, de portálunk olvasóközösségének hiteles tájékoztatása érdekében a leghatározottabban visszautasítjuk a köztelevízió hazugságait.

A történet lényege, hogy interjút készítettünk egy, a koronavírus-járvány megelőzését szolgáló tesztelő-műszer forgalmazójával. A Németh Károllyal folytatott beszélgetést természetesen magnóra rögzítettük. Az ebből készült írásból kiderült, hogy a Németh úr által kínált gép mindössze 3 millióba kerül, az állami egészségügy viszont darabonként 16 millióért vásárol műszert. A hírre reagálva, a M1 Híradója csúsztatásokkal, hazugságokkal teli riportot közölt. Ráadásul a közszolgálat riportere – akinek a nevét a televízió sem közölte – információink szerint, a legalantasabb módon eljárva, interjút csalt ki Németh Károlytól, de csak a szerkesztőségünk lejáratására használta fel. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az M1-nek nyilatkozó Németh Károlyt megfenyegették vagy megvesztegették, hogy a Hírklikken megjelenő korábbi állításait cáfolja. Portálunk azonban megőrizte a vele készült interjú teljes hanganyagát, s ez alapján cáfolni tudjuk a Híradó állításait.

Megdöbbenve nézte az M1 Híradóját Németh Károly, aki a koronavírus-tesztelő műszerről korábban a portálunknak is nyilatkozott. A gép forgalmazója a köztelevízió Híradója után azt fájlalta, hogy a tudósító a tesztelő-gépről lényegében egyetlen szót sem szólt, pedig annak ígéretével kereste fel. A felvételt mindössze a Hírklikk lejáratásának szándékával vágta össze.

Ezek után Németh Károly közölte, hogy a köztelevíziótól jogi elégtételt követel, majd letette a telefonját és hiába hívtuk, az este folyamán már nem vette fel. Tekintve azonban, hogy Németh Károly és a köztévé a meghamisított nyilatkozattal a Hírklikket is besározta, ezért hangfelvételen bemutatjuk azokat a válaszokat, amelyeket Németh úr a szerkesztőségünk kérdéseire adott. Tehát hanganyaggal tudjuk bizonyítani, hogy Németh Károly állításait a Hírklikk pontosan idézte!

A portálunkon megjelenő interjú elején megkérdeztük Németh Károlytól, hogy miért bennünket, miért nem a SOTE rektorát, Merkely Bélát, Jakab Ferenc virológus professzort, vagy Szlávik Jánost kereste meg?

Jól hallották: Szlávik János megdicsérte a gépet. Mint a forgalmazónak egy e-mailben írja: ez a rendszer valóban kiváló. Ezt a tényt az M1 Híradója teljes mértékben elhallgatta! Az email a rendelkezésünkre áll.

 

Mint az előbbi hangfelvételén egyébként jól hallhatták, Németh Károly szerint Jakab Ferenc is dicsérte a műszert, riportalanyunk azonban ezt a véleményét időközben vagy megváltoztatta, vagy a Híradó manipulálta a felvételt. Ezen felül Németh úr nyilatkozatában azt is hallhatták, hogy a felsorolt szaktekintélyek szerint, ez a gép rendkívül jó lenne a kormánynak!  

Viszont a Híradó állításával ellentétben, a Hírklikk interjújában sehol nem szerepel, hogy a műszert Merkely Béla, vagy Müller Cecília is dicsérte volna. Továbbá nem szerepelt az írásban az sem, hogy a minisztériumban látták a gépet. Németh Károly tehát rosszul emlékezett, vagy ami rosszabb, hazudott.

A Híradó riportja azt is sugallta, hogy Németh Károly a Hírklikknek nem nyilatkozott arról, hogy ezen az ügyleten komoly pénzt kereshetnek. Ez hazugság. Vagy Németh Károlynak ezt az állítását is manipulálta a Híradó

Íme, a hangfelvétel.  

A Hírklikknek adott interjúból az is kiderült, hogy Győrben 16 millióért vettek teszt-gépet, az általa forgalmazott új masina viszont csak 3 millióba kerül.

Ez az információ azonban egyáltalán nem szerepelt az M1 műsorában.

Azon pedig már egyáltalában nem lepődtünk meg, hogy az aljas módszerekkel kicsikart, manipulált riport szerzőjének a nevét nem közölték. Talán szégyellték!

 

Frissítés
Németh Károly nyilatkozata ITT olvasható.