Németh Károly: az M1 meghamisította a velem készült interjút

Németh Péter 2020. július 6. 09:19 2020. júl. 6. 09:19

A teljes kormánypárti sajtó – vérszagot érezve – rárontott arra az interjúra, amelyet a Hírklikk készített, és amelyben a riportalanyunk, Németh Károly beszámol egy, a cégük által forgalmazott koronavírus tesztgép kálváriájáról. Főhősünket a Magyar Televízió a lakásán is felkereste. Hihetnénk: korrekt módon, a szakma előírásainak megfelelően, megszólaltatta, de nem így történt. Az alábbi beszélgetésünkből kiderül, hogy miként.

– Fel vagyok dúlva, és fel vagyok háborodva – kezdte mondandóját Németh Károly. – De semmiképp nem fogjuk annyiban hagyni. A dokumentációkkal, amelyek a kezünkben vannak, igenis tudjuk igazolni, hogy a kormány tudott róla (tudniillik a gép létezéséről, minőségéről és olcsóbb mivoltáról – a szerk) –, ugyanakkor a riport már úgy ment le a tévében, mintha nem is azért jöttek volna, hogy erről informálódjanak, hanem hogy önöket, a Hírklikket kellemetlen helyzetbe hozzák.

– Igen, de ön úgy is válaszolt, mintha mi meghamisítottuk volna az önnel folytatott beszélgetést…

– Én azt javaslom, hogy találkozzunk személyesen, mert vannak itt olyan részei a riportnak, amiket én nem mondtam.

– Szívesen, persze. Akár ma délelőtt is.

– Az nem jó, mert egy fertőtlenítő céghez megyek…

– Nem lesz az a sajtóbemutató, amelyről beszélt, és amelyen a nyilvánosság előtt bemutatják, hogy mit tud a tesztgépük?

– Nem, mert közben egy volt államtitkár átküldte nekem a törvényt, és az alapján, nem is kell bevizsgáltatni a gépet.

– Visszatérve a televíziós riportra: azt teljesen átvágták?

– Persze. Én beolvastam a kamerába a levelek tartalmát, azokat, amelyeket önöknek is átküldtem. Valamennyi levelet beolvastatták velem a kamerába. Abból semmi nem került adásba. Semmi. Most már csak élőben vagyok hajlandó beszélni, hogy bemutathassam a dokumentumaimat.

– És most mit tesz? Az MTVA-hoz fordul, hogy meghamisították a beszélgetésüket?

– Hát persze, természetesen. Magyar György ügyvéd is így járt: feltettek neki kérdéseket, de a válaszokat nem adták le. Ugyanez van itt is. Mellesleg a riporter még azt is megkérdezte tőlem, hogy amennyiben a kormány meggondolná magát, és mégis szüksége lenne a gépre, hajlandó vagyok-e együttműködni.

– És ön igennel válaszolt?

– Igen, hiszen a magyaroknak hoztuk be ezt a gépet, nem saját magunknak. Nem mellesleg, amióta ügy lett a dologból, több gépet is rendeltek tőlünk – persze privát cégek. Kaptunk olyan levelet, amelyben azt írták: a politika nem, de a gép érdekli őket.

– Mégis, miért nyilatkozta azt a televíziónak, hogy bizonyos kérdéseket a Hírklikkel meg kell beszélnie, mintha mi csaltunk volna?

– Nem tudok erre válaszolni, mert egy olyan kérdést tettek fel, amivel kompromittálni akarták önöket, és én erre válaszoltam úgy, hogy majd megbeszélem önökkel.

A témával kapcsolatos további cikkeink itt olvashatóak:

Kínai segédlettel verte át Orbán Viktor az egész országot?

A közszolgálati televízió már az alvilági módszerektől sem retten vissza!

Megint hazudik a Magyar Nemzet, nálunk van Szlávik levele!