A külképviseleteken is nyert a Fidesz

HírKlikk 2019. május 30. 16:30 2019. máj. 30. 16:30

A külképviseleteken is nyert a Fidesz, igaz, nem olyan arányban, mint idehaza – derül ki a közzétett adatokból. A részvétel ugyanakkor kétszer akkora volt – igaz, ott előzetesen be kellett jelentkezni, s aki azt megteszi, az már jó eséllyel el is megy ikszelni. A második a Momentum, a harmadik a DK... a Kutyapárt pedig ott szerzett volna mandátumot.

Összesen 17 551 ember szavazott Magyarország valamely külképviseletén, mintegy 41  százalékuk a Fideszre. Az eredmény nem meglepő, hiszen a külföldi magyar külképviseleteken dolgozókat az Orbán-kormány bízta meg a még mindig vonzónak számító külképviseleti munkával.

Abban sincs akkora meglepetés, hogy a második legerősebb párt a Momentum lett, a voksok 29 százalékának megszerzésével – a párt ugyanis a külföldön élő és dolgozó, tettre kész, a magyar viszonyokat megváltoztatni kívánó fiatalok körében indult útjára, s a kezdetektől erős jelenlétet tart fent köreikben.

A harmadik – s ez már némileg meglepő – a DK lett: igaz, jócskán lemaradva, hiszen a külképviseleteken leadott voksoknak csak 9,6 százalékát kapta meg.

De az igazi meglepetés a Kétfarkú Kutyapárt kiváló szereplése ebben a körben: ha a külképviseleten szavazókon múlt volna, akkor a viccpárt is küldhetett volna képviselőt az Európai Parlamentbe.

 

Forrás: Hírklikk