„A Lánchíd fel lesz újítva, Karácsony és Tüttő meg fogja oldani"

HírKlikk 2020. július 2. 11:13 2020. júl. 2. 11:13

Az MSZP szerint, a kormány visszaélt a koronavírus okozta helyzettel. Molnár Zsolt állítja, hogy a kormány nem a járványt, hanem a demokrácia intézményeit tekintette ellenségnek: nekiment az önkormányzatoknak, korlátozta a közérdekű adatok megismerését és a szólásszabadságot is.

Molnár Zsolt az ATV Start műsorában elmondta, hogy az elmúlt három hónapban folytatódott – csak szerinte még pofátlanabb módon – a pénzosztás, a hatalomkoncentráció és az önkormányzatok jogfosztása. 

Nem tudja vitatni, hogy a közvélekedés az, hogy jól volt kezelve a járványhelyzet, arról viszont már vita van, hogy kinek köszönhető ez. Lehetséges, hogy a járványügyi intézkedések némelyike eltalálta a mértéket, viszont a kormány egyértelműen visszaélt a hatalmával – állítja Molnár.

Például a Budapest-Belgrád vasútvonal titkosítása nem az emberek, hanem Kína érdekeit szolgálja, de azt is nehéz elhinni, hogy a Városliget továbbépítése, Göd helyzete, a gépjárműadó központosítása, vagy a szolidaritási adó, az önkormányzati rendszer kivéreztetése mind a járvány elleni védekezést szolgálja – magyarázza a politikus.

Molnár szerint, „a Lánchidat felújítják, Karácsony Gergely és Tüttő Kata meg fogja oldani."

A közérdekű adatok megismerésének befagyasztása, vagy rémhírterjesztés címén a szólásszabadság korlátozása szintén példa nélküli. Molnár úgy véli, ezek szintén semmilyen összefüggést nem mutatnak a koronavírussal.

Az világos, hogy egy kétharmados többség el tud jutni ugyanazokra a döntésekre, de Molnár szerint a felhatalmazási törvény sokkal könnyebbé tette ezt számukra. Az elején nem volt egyértelmű, hogy mire fogják használni a felhatalmazási törvényt: hoztak pár járványügyi, hatékony döntést – ezt el kell ismerni –, de alapvetően a saját hatalmuk koncentrálása fordították.

Molnár leszögezte, hogy a fővárosi önkormányzat megőrzi cselekvőképességét, a Lánchíd nem lehet ellenzékben – a kormány az adófizetők pénzéből nem képes megoldani a nemzet ügyét – pedig a választók is ezt várják. Ha nem segíti megfelelően a kabinet Lánchíd rendbehozatalát, az a kormány szégyene lesz.

Forrás: ATV/Hírklikk