A letartóztatott kamarai elnök Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is elintézhette az egyetemi vizsgáját

HírKlikk 2022. január 17. 10:11 2022. jan. 17. 10:11

A Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György egy valóságos vizsgagyárat működtethetett a kapcsolatain keresztül.

Mindez a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyagából derült ki, ami a 444 birtokába került. Az anyag részét képezik azok a feljegyzések is, amiket a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai készítettek Schadl György, a Végrehajtói Kar volt elnökének telefonbeszélgetéseiről.

A portál részleteket is közölt a lehalgatott telefonbeszélgetésekből, amikből az derül ki, hogy Schadl György a kapcsolatain keresztül befolyásos kormányzati figurák rokonainak, illetve bírósági végrehajtóknak és azok rokonainak segíthetett átmenni különféle egyetemi vizsgákon.

A portál név szerint említi Nagy Ádámot, Rogán Antal kabinetfőnökét, akinek a közéleti elfoglaltsága miatt jól jöhetett a Pécsi Tudományegyetemen folytatott vizsgáin nyújtott segítség. A KNYF azonban az üggyel kapcsolatban csak feltételezés szintjén kötötte össze a lehallgatott beszélgetésekben megnevezett Nagy Ádámot Rogán Antal kabinetfőnökével, ahogyan az is érdekes, hogy bár Schadl a nyomozati anyag tanúsága szerint, igen intenzíven foglalkozott Nagy ügyével és több vizsgán is átsegítette, mégsem derül ki a jegyzőkönyvezett lehallgatásokból, hogy ki kérte meg a közbelépésre.

Schadl keze a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára is elért, itt tehetett sikeres vizsgát egy telefonhívásának köszönhetően Völner Pál egy rokona is. Ugyanakkor az igazi, nagyüzem-szerű vizsgavarázslás terepe a pécsi egyetem volt, ahol Nagy Ádámon kívül Schadl több végrehajtónak és azok rokonainak intézhetett sikeres vizsgákat.

Schadl korábban maga is a pécsi jogi karon oktatott, sőt, a nyomozati anyagban megnevezett egyik neki segítő tanársegéd az ő tanítványa is volt.

Forrás: 444.hu