A magyar állam többségi tulajdonrészt szerezhet a Budapest Airportban

HírKlikk 2023. szeptember 5. 18:20 2023. szept. 5. 18:20

Magyarország hivatalos ajánlatot nyújtott be a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására.

A Budapest Airport tulajdonosai úgy döntöttek, hogy további hivatalos tárgyalásokat kezdeményeznek. Ugyanis a magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt akar szerezni, a fennmaradó 49 százalék pedig egy másik repülőtér-üözemeltetőé lehetne – írta a Bloomberg információira hivatkozva a Portfolio. 

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amely a kormány nevében a felvásárlási tárgyalásokat vezeti, nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

2020-ban derült ki, hogy a Budapest Airport megvásárlásáról tárgyal egy magyar befektetőkből álló konzorcium, amelynek tagja az egyik leggazdagabb hazai ingatlanpiaci befektető, Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tulajdonosa. 2021-ben már arról szóltak a hírek, hogy az állam venné meg a repteret és ez májusban hivatalossá is vált, amikor az ITM közzétette, hogy megkezdődnek a reptér visszaszerzésének előkészületei: a kormány döntése alapján tárgyalások kezdődhetnek az üzemeltető cég többségi tulajdonrészének megszerzéséről, a meginduló folyamat koordinációjáért pedig Palkovics László felel.

Forrás: Portfolio