A magyar kormány haszontalanul szórta el az adófizetők pénzét

HírKlikk 2021. november 25. 19:07 2021. nov. 25. 19:07

Magyarország 13,48 millió euró értékű PCR tesztet dobott ki, miközben igen magas, és tovább emelkedik az új fertőzések száma – a többi között a bécsi Kurier is beszámolt erről. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a teszteket közpénzen szerezték be, de nem találtak vevőre a szavatossági idő lejártáig.

Magyarország ugyanis – például Ausztriával ellentétben – nem végez ingyenes teszteket, ezekért akár 50 eurónak is megfelelő összeget kell fizetni. A teszteket az idén tavaszi harmadik Covid-hullámra szerezték be, most pedig lejárt a felhasználhatóság határideje, és ezért kukába kerülnek. A megsemmisítés további 200 millió forintba, mintegy 540 ezer euróba kerül – írta az osztrák lap a magyar sajtóra hivatkozva.

Ha a magyar kormány ingyenesen tesztelte volna a lakosságot, amint azt a szomszédos országokban, így Ausztriában is teszik, hasznosabban használta volna fel az adófizetők pénzét. A PCR-tesztek Magyarországon nem olcsók, 38 és 52 euró közötti összegbe kerülnek, és ezt sok magyar nem engedheti meg magának – írta a Kurier, a Jelen című hetilapra hivatkozva azzal, hogy a megsemmisítést elrendelő Kórházi Főigazgatóság a sajtóorgánum kérése ellenre nem foglalt állást.   

Forrás: Hírklikk