A magyar milliárdos pofán vágta Orbán rendszerét

Márkus 2017. december 7. 04:00 2017. dec. 7. 04:00

Hátrányos helyzetű emberek társadalmi esélyegyenlőségének biztosítására alapítványt hozott létre egymilliárd forintos tőkével Wáberer György vállalkozó. A hírből nem derül ki, hogy a magyar milliárdos szándékosan vágta pofán Orbán rendszerét vagy csak így jött ki a lépés.

Az egymilliárd forintos vagyonú alapítvány kedden közölte: a Miskolci Törvényszék nyilvántartásba vette Wáberer György vállalkozó magánalapítványát, amelynek célja a hátrányos helyzetű emberek társadalmi esélyegyenlőségének biztosítása anyagi eszközökkel és természetben nyújtott támogatásokkal.

A hír hallatán jogosan vethető fel a kérdés, hogy egy olyan felületes ember, mint Wáberer, hogyan lehetett ilyen sikeres vállalkozó? Hiszen mi mással, mint a mértéktelen felületességével magyarázható, hogy elkerülték figyelmét Czibere államtitkár pénteki szavai, amelyek szerint tovább csökkent a szegénységnek kitettek száma Magyarországon. Amiben semmi meglepő sincs, hiszen Orbán Viktor Magyarországa erősödik.

Amennyiben Czibere Károlynak igaza van, és az elmúlt 4 évben csaknem egymillióval csökkent a szegények száma, a mélyszegénységben élők pedig 465 ezerről 114 ezer főre fogytak, akkor teljesen fölösleges egy ilyen alapítvány létrehozása, a Nemzeti Együttműködés Rendszere kiválóan ellátja feladatát.

Két lehetőség van: vagy Wáberer hazudik, vagy Czibere. Wáberer már bizonyított, vállalkozói karrierje azt mutatja, hogy mégsem olyan felületes, tudja mit mond és mit, miért csinál. Akkor viszont Czibere államtitkár rózsaszínre mázolt statisztikája sántít.

Amúgy bárki eldöntheti, hogy kinek van igaza. Nem kell mást csinálnia, csak a kormánypropaganda mögé nézve meglátni a magyar valóságot.