A magyarok 71 százaléknak nem telik hosszabb nyaralásra

HírKlikk 2024. június 24. 08:20 2024. jún. 24. 08:20

Tavaly majdnem 700 ezer magyar üdült Horvátországban, ötödével több, mint tavalyelőtt. Aki idén is vízpartra készül, számíthat rá, hogy az árak hűtik a kedélyeket.

Olaszország 8, Szlovénia 10, Erdély pedig 13 százalékkal drágább a magyaroknak az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A legtöbb uniós tagállamban továbbra is alacsonyabb az infláció, de a forint 7 százalékkal gyengébb az euróhoz képest, mint tavaly ilyenkor. Egy horvát nyaralás átlagosan 11 százalékkal kerülhet többe.    

Az éttermek eléggé drágák. A fagyi meg az élelmiszer körülbelül ugyanannyiba kerül, és a szállás is egy kicsit drágább – mondja az RTL Híradónak Gergely Péter pénzügyi szakértő.

A jegybank senkinek sem tanácsolja, hogy hitelt vegyen fel nyaralásra. A Bank360.hu szerint annak, aki 700 ezer forint személyi kölcsönt vesz fel egy családi nyaraláshoz, havi 25-35 ezer forintos törlesztővel kell kalkulálnia.  

Nem tűnik nagynak, de figyelembe kell venni, hogy ezt a viszonylag alacsonynak tűnő törlesztőrészletet két-három évig is fizeti az ember egyetlen nyaralásért – mondja Tóth Levente, az oldal kommunikációs vezetője.

A K&H Bank reprezentatív kutatása alapján a 30-59 év közötti magyarok 8 százaléka tervez hitelt felvenni üdüléshez. Ugyanakkor honfitársaink 71 százalékának nem telik hosszabb, legalább 5 napos nyaralásra.

 

Forrás: rtl.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom