A magyarok fele elutasítja a benzinárstopot

HírKlikk 2023. október 20. 10:20 2023. okt. 20. 10:20

Az autóval járók 9 százaléka a mostani üzemanyagtarifák mellett más közlekedési módra vált, 16 százalék pedig eleve alig használja gépjárművét.

Míg a kormánypárti szavazók háromötöde szeretné, hogy az Orbán-kormány visszaállítsa a hatósági üzemanyagárakat, addig az ellenzékieknek mindössze negyede sírja vissza a tavalyi állapotokat – derül ki a Publicus Intézet Népszavának készített felméréséből.

Utóbbiak több mint kétharmada határozottan elutasítja a felvetést. A politikailag bizonytalanok 44 százaléka szintén nem élné át újra az „olcsó, de nincs” állapotot. Igaz, e kör negyedének ebben sincs határozott véleménye.

A reprezentatív kutatás során összességében a megkérdezettek fele elutasította a felvetést, és csak 37 százalék kívánja vissza az árstopot. 

A Publicus-felmérés tanúsága szerint az autóval járók 9 százaléka a mostani üzemanyagárak miatt már más közlekedési módra váltott, illetve erre készül. 33 százalék átlag 899 forintos literenkénti üzemanyagárak mellett térne át. 58 százalék nem adott számszerű választ: többségük „nem tudott”, 16 százalék pedig már eddig is csak rendszertelenül használt kocsit. 

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom