A melegjogok magyarországi helyzetéről tájékozódik egy német parlamenti küldöttség

HírKlikk 2023. május 26. 20:30 2023. máj. 26. 20:30

A német parlament Emberjogi és Humanitárius Segély Bizottsága küldöttséget meneszt Szerbiába, Lengyelországba és Magyarországra a bizottság 2023-as első félévi munkájának fő témájává tett „LGBTQ-jogok világszerte” keretében.

A Deutscher Bundestag, vagyis, a berlini parlament oldalán megjelent közlemény szerint a küldöttség tagjai a tervek szerint Varga Judit igazságügyi miniszterrel, a parlament igazság- és külügyi bizottságának tagjaival, valamint az LMBTQ-jogok védelmére alakult, ellenzéki frakciókhoz köthető képviselőcsoport tagjaival is találkozik, hogy az emberi jogok magyarországi helyzetéről tájékozódjanak. A küldöttség tárgyal Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel, akinél szintén az LGBTQ-közösség helyzetéről kíván információt szerezni. 

Végül a német küldöttség találkozni szándékozik Radványi Viktóriával, a Pride elnökével, valamint Dudits Lucával, a Háttér Társaság ügyvivőjével. A küldöttség tagjai a német parlament összes frakcióját képviselik, vezetője Renata Alt, a bizottság elnöke, a liberális FDP képviselője.