A MIÉP-ből igazolt fideszes frakcióvezető kiakadt Hadházyra

Föld S. Péter 2020. február 19. 15:40 2020. feb. 19. 15:40

Stop propaganda! Ezt a táblát lógatta a karzatról Hadházy Ákos Kövér László házelnök feje fölé a parlament nyitóülésén. Kövér László válaszul kitiltotta a képviselőt az aznapi ülésről, majd – mint utóbb kiderült – kétmillió forintos bírsággal sújtotta. Hadházy eredetileg Orbán Viktor miniszterelnököt tisztelte volna meg a táblán látható felirattal, ám a miniszterelnök – amint azt egy másik cikkünkben kifejtettük – a koronavírusra való hivatkozással kimentette magát a parlamenti ülésről. Kocsis Máté azonban nem azért van, hogy csak Orbánt védje a támadásoktól. Ha módjában áll, Kövér László házelnökért is síkra száll. Így történt ez most is, a Hír TV-ben, ahol nagyon kiakadt Hadházy Ákosra.

 „Hadházy Ákosnak a politikai tevékenysége és igazából a személyisége is olyan jelentéktelen, hogy ha nem ilyeneket csinál, akkor nincs róla hír. Tehát nekünk kell tudnunk azzal együtt élni, hogy van egy ilyen ember az országgyűlésben". Ezt mondta a Fidesz MIÉP-ből importált frakcióvezetője, és tegyük hozzá, bizonyos szempontból igaza van. De tényleg csak bizonyos szempontból: Hadházy Ákosról és a kormányzati gazemberségeket leleplező többi ellenzéki képviselő tevékenységéről ugyanis csak akkor ad hírt a kormányhoz közeli média, ha táblát tartanak Orbán, vagy – mint most – Kövér feje fölé és a házelnök ezért megbünteti őket. Munkájuk lényegéről, vagyis, hogy a választók megbízásából ellenőrzik a kormány tevékenységét, az adófizetők pénzéből élő, azt költő média nem, vagy csak eltorzítva ad hírt. Hadházy Ákos számos kormányhoz közeli visszásságot göngyölt fel az utóbbi években, ám a Fideszhez lojális sajtó hallgat ezekről és megpróbálja úgy beállítani, mintha a képviselő csak a balhét keresné.

Ha nem Polt Péter volna a legfőbb ügyész, akkor a Hadházy és mások által feltárt ügyekben már megindult volna a nyomozás. Néhány ilyen ügy a vádemelésig is eljutott volna, sőt, nem kizárt, hogy néhány elzárásra is sor kerül.

Ezt persze Kocsis Máté is tudja, mint ahogyan azzal is tisztában van, hogy Hadházy Ákos politikai tevékenysége és személyisége csak a Fidesz által tájékoztatott nyilvánosság számára jelentéktelen. Ezt a kis különbséget egy olyan jelentős politikai tevékenységű személyiségnek, mint amilyennek a MIÉP-ből a Fideszbe átigazolt Kocsis Máté gondolja magát, illett volna észrevennie.