A miniszter exférje is feketelistán van a NAV-nál

HírKlikk 2020. március 10. 19:00 2020. márc. 10. 19:00

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter első férjéhez köthető cég is van a NAV adóslistáján.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a legnagyobb adóhátralékkal rendelkező cégek listáját. A 100 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező cégek között ott van a budapesti székhelyű Systrans Rendszerintegrátor Kft. is, amelynek 2012 óta ügyvezetője az a Balogh Sándor, aki a 2017-es budapesti vizes világbajnokságot szervező cég gazdasági igazgatója volt – írja a napi.hu-ra hivatkozva a Pesti Hírlap.

A lap felhívja a figyelmet, hogy Balogh volt az első férje Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, az adóslistán szereplő Systrans pedig 2013-ban öt másik céggel együtt nyert meg egy sok milliárd forintos állami tendert.

Az adóslistán van az egykor Baloghoz köthető, másfél éve felszámolási eljárás alatt lévő, algyői székhelyű CH-Plussz-2000 Kft. is, amely 2013 áprilisában került Balogh közvetett többségi érdekeltségébe (és volt tavaly májusig), ezt követően a 2012-öt még egymilliárdos veszteséggel záró kft. harmadmagával együtt, egy többmilliárdos állami munkához jutott – írja a lap, hozzátéve, hogy az ügyészség – bár tudta, hogy Balogh elszökhet – mégsem tartóztatta le a nyomozás megkezdésekor, így a férfi most is szökésben van, nemzetközi körözés él ellene.

A NAV feketelistáján egyébként találkozhatunk Berki Krisztián nevével is, aki tavaly Budapest főpolgármestere szeretett volna lenni, de nem sikerült meggyőznie a választókat.