A nagymarosi könyvtáros nem tudja, ki jelenthette fel a Meseország mindenkié miatt

HírKlikk 2021. szeptember 18. 05:00 2021. szept. 18. 05:00

Nem értett egyet Nagymaros polgármesterével a könyvtáros, akit a polgármester arra kért, távolítsa el a gyerekkönyvtár polcáról a Meseország mindenkié című mesekönyvet.

A könyvtáros, Jele Viktória a 444-nek elmondta, a polgármester azután jelent meg a könyvárban, hogy látogatók feljelentést tettek a mesekönyv kihelyezése miatt, és arra kérte a könyvtárost, hogy a Kormányhivatal vizsgálata idejére mindenképp vegye le a könyvet.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Heinczinger Balázs, Nagymaros független polgármestere a Vác Online-nak azt mondta, mivel a könyvtár az iskola közelében van, ezért törvény tiltja, hogy az ilyen típusú, LMBTQ-, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek.

„Nincs ilyen törvény, ami alapján nekem ezt le kellene szedni, más könyvtárakban, akár a budapesti Szabó Ervin Könyvtárban is a gyerekkönyvek között ott van ez a könyv, ezért tettem én is a gyerekkönyvtári könyvek közé” – mondta a könyvtáros, aki a polgármester kérésének eleget téve eltávolította a polcról a mesekönyvet. Azt is elmondta, nem tudja, ki és milyen feljelentést tett a Kormányhivatalnál, hozzá az eljárásról a polgármester kérésééig semmilyen információ nem érkezett.

Forrás: 444.hu